News

Incendiu de proporții în Constanța. 20 de gospodării s-au făcut scrum

Incendiu de proporții într-o localitate din județul Constanța. 20 de gospodării și sute de hectare de vegetație au fost mistuite de flăcări.
11.07.2024 | 07:53
Incendiu de proportii in Constanta 20 de gospodarii sau facut scrum
Incendiu de proporții în Constanța. Sursa foto: ISU Constanța/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incendiu de proporții a izbucnit, miercuri, în localitatea Dunăreni, din județul Constanța. 20 de gosopdării și trei case dezafectate s-au făcut scrum.

Incendiu de proporții în Constanța

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, flăcările au cuprins inițial 450 de hectare de vegetație uscată și ulterior s-au extins și la trei case dezafectate. 

ADVERTISEMENT

La faţa locului, s-au deplasat patru maşini de stingere, o autospecială pentru transport victime multiple şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean Constanța.

Ore întregi, pompierii din cadrul ISU Constanța s-au luptat cu flăcările puternice care s-au propagat cu repeziciune la alte 20 de gospodării.

ADVERTISEMENT

După câteva ore de intervenție, echipele de pompieri au reușit să lichideze incendiul și să salveze 14 locuințe. De asemenea, în timpul misiunii, salvatorii au evacuat trei persoane din calea flăcărilor.

”Au fost salvate 14 locuințe și 3 persoane au fost evacuate din calea flăcărilor. Au ars 450 ha de vegetație uscată și miriște, 20 de gospodării (curți) și 3 case dezafectate”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

ADVERTISEMENT

Mașină de pompieri mistuită de flăcări în timp ce intervenea la un incendiu

Incidentul din localitatea Dunăreni a avut loc la numai câteva ore după ce o mașină de pompieri a luat foc, marți, pe un câmp din județul Constanța.

Pompierii interveneau pentru stingerea unui incendiu care inițial a izbucnit la un autovehicul și ulterior s-a extins la miriștea de pe câmp.

ADVERTISEMENT

În timp ce salvatorii încercau să stingă focul, autospeciala a fost curpinsă de flăcări și în numai câteva minute a ars ca o torță.

„Flăcările s-au extins la vegetatia uscată (mirişte) din vecinătate, însă colegii mei intervin cu eficienţă pentru limitarea propagării incendiului şi stingerea acestuia în cel mai scurt timp.

Chiar dacă una dintre autospeciale a fost amplasată într-o zonă sigură, schimbarea direcţiei vântului a făcut ca flăcările să afecteze şi una dintre autospeciale alocate la caz”, au transmis reprezentanții ISU Constanța.

Un pompier a fost rănit  în urma incendiului și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Conform reprezentanților ISU, acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Constanța.

ADVERTISEMENT