News

Avertizare RO-ALERT. Incendiu de proporții în Sighișoara la o groapă de gunoi. Reacția șefului Gărzii de Mediu

În municipiul Sighișoara are loc un incendiu puternic la o groapă de gunoi, fumul fiind foarte dens, ceea ce a determinat autoritățile să emită o avertizare prin sistemul RO-ALERT.
28.06.2021 | 20:59
Avertizare ROALERT Incendiu de proportii in Sighisoara la o groapa de gunoi Reactia sefului Garzii de Mediu
Incendiu de proporții în Sighișoara la o groapă de gunoi Foto: Mediafax / Andreea Alexandru
ADVERTISEMENT

În urmă cu aproximativ trei săptămâni un incendiu a avut loc la un centru de colectare a deșeurilor din București, ceea ce a dus la evacuarea mai multor zeci de oameni din zonă.

Tot în această lună, un depozit de deșeuri din Ploiești a ars și el, nefiind prima dată când acest lucru se întâmplă în acel loc.

ADVERTISEMENT

Incendiu de proporții în municipiul Sighișoara la o groapă de gunoi.

20 de pompieri intervin pentru a stinge focul unui incendiu de proporții de la groapa de gunoi din Municipiul Sighișoara, județul Mureș, conform Mediafax.

Focul are o manifestare agresivă, ceea ce a determinat autoritățile să emită o avertizare prin sistemul național RO-ALERT.

ADVERTISEMENT

“Se acționează cu trei autospeciale de stingere a focului cu apă și spumă, o motopompă transportabilă o mașină de teren și 20 de cadre militare”, a declarat ISU Mureș pentru Mediafax.

Octavian Berceanu: “Este vorba de un operator privat, Garda de Mediu a amendat acest depozit”

Cunoaștem situația acestui depozit, Garda de Mediu a dat amenzi în acest loc, deoarece a considerat că acesta nu este unul conform, fiind mai multe probleme la Sighișoara, anul trecut în august am avut un episod similar la această groapă de gunoi.

ADVERTISEMENT

Este un centru de colectare a deșeurilor a unui operator privat, nu ține de primărie, administrația locală se eschivează, a concesionat acest teren.

Primele două celule din această groapă ar fi trebuit închise și ar fi trebuit să avem celule de pământ, dar în acest loc circulă încă basculante care duc deșeuri spre celula a treia, ceea ce nu este în regulă din punct de vedere organizatoric.

ADVERTISEMENT

Acest depozit miroase, iar după ploile pe care le-am avut, fiind vorba de peste o lună în care am avut ploi, dacă nu ai o captare a gazului, acest gunoi intră în fermentație.

Cum nu avem puțuri speciale să extragă aceste gaze și să reducă riscul apariției acestui incendiu, aceste lucruri se tot întâmplă.

În cazul anterior aproape o lună a ars mocnit această groapă. Dacă vântul se schimbă, lucrurile devin neplăcute pentru simțuri, doar în proximitate este pericol de sănătate, din fericire nu avem locuințe acolo. Suntem la mila vântului din păcate”, a declarat comisarul-șef al Gărzii de Mediu.

ADVERTISEMENT