News

Incendiu de proporții într-un bloc din Capitală! Două persoane au murit și alte opt au avut nevoie de îngrijiri medicale. De la cine ar fi pornit focul – Update Video

Un incendiu de proporții a izbucnit, sâmbătă, într-un bloc cu opt etaje, din Capitală. Două persoane au murit și alte opt au primit îngrijiri medicale.
13.04.2024 | 19:29
Incendiu de proportii intrun bloc din Capitala Doua persoane au murit si alte opt au avut nevoie de ingrijiri medicale De la cine ar fi pornit focul  Update Video
Incendiu de proporții într-un bloc din Capitală! Sursa Foto: ISU/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
13-04-2024
16:33

Cine ar fi responsabilii pentru incendiu

Conform spuselor vecinilor, incendiul ar fi pornit de la un apartament în care locuiau doi oameni cu probleme psihice, mamă și fiu, care au amenințat în trecut că vor da foc imobilului. 

Locuitorii unui bloc de tip P+8, situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din municipiul București, au trecut, sâmbătă, prin clipe de coșmar.

Două persoane au murit în urma incendiului

Un incendiu violent a izbucnit la etajele superioare ale cădirii, iar zece adulţi, printre care şi un copil au primit primul ajutor de la echipajele SMURD.

ADVERTISEMENT

La fața locului, au intervenit pompierii din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov cu 8 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, două autospeciale de descarcerare şi 8 ambulanțe SMURD precum si 1 autospecială pentru transport victime multiple.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un imobil de tip P+8,  pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, municipiul București.

ADVERTISEMENT

Incendiul se manifesta la etajele 7-8, pe fatada cladirii. Incendiul este localizat.

Echipajele SMURD a acordat primul ajutor calificat unui numar de 10 victime adulte (una dintre ele a decedat) si 1 copil.

Au fost alertate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, 2 autospeciale de descarcerare şi 8 ambulanțe SMURD si 1 autospeciala pentru transport victime multiple.

ADVERTISEMENT

Misiunea este în dinamică, revenim cu date”, au transmis reprezentanții ISU București.

Conform reprezentanților ISU București, bilanțul victimelor incendiului este următorul:

  • un copil cu atac de panică transportat la spital;
  • două victime au decedat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 50 ani și de o femeie de 60 care a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare. În cele din urmă, medicii au declarat decesul acesteia;
  • Până în prezent, trei persoane au fost transportate, în total, la spital.

Pompierii spun că cel mai probabil, bărbatul şi femeia care au murit se aflau în apartamentul în care a izbucnit incendiul violent.

ADVERTISEMENT

Cele două victime ar fi decedat în urma expunerii la fumul gros care putea fi observat de la câțiva kilometri, au mai spus salvatorii.

ADVERTISEMENT