News

Incendiu de proporții la fabrica de apă Borsec. S-a emis mesaj RO-Alert. Intervin pompieri din mai multe zone

Un incendiu major a izbucnit, duminică, la fabrica de apă Borsec din județul Harghita. Dată fiind gravitatea situației, ISU a emis mesaj RO-Alert.
09.06.2024 | 17:40
Incendiu de proportii la fabrica de apa Borsec Sa emis mesaj ROAlert Intervin pompieri din mai multe zone
Incendiu puternic în Harghita, la fabrica Borsec. Flacără deschisă și degajări mari de fum. S-a emis mesaj RO-Alert. Sursa foto: captură Ziar Harghita
ADVERTISEMENT

Chiar în ziua alegerilor locale, un incendiu de proporții a izbucnit la fabrica de apă Borsec din județul Harghita. Din cauza situației grave, s-a emis mesaj RO-Alert. Intervin pompieri din mai multe zone.

Incendiu puternic în Harghita, la fabrica Borsec. Flacără deschisă și degajări mari de fum. S-a emis mesaj RO-Alert

Duminică, 9 iunie, un incendiu de mari proporții a fost raportat la fabrica de îmbuteliere apă minerală Borsec. Autoritățile din județul Harghita au transmis mesaje prin sistemul RO-Alert pentru avertizarea populației. Sunt mari degajări de fum în zonă.

ADVERTISEMENT

”Incendiu produs la o hală de pe amplasamentul Fabricii de îmbuteliere apă minerală Romaqua Group Borsec. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum, pe aproximativ 200 mp pe o latură a halei.

În zona incendiată sunt amplasate birourile administrative, cu posibilități de propagare la restul construcției (zona de producție). Suprafața totală a halei este de aproximativ 1.000 mp. Până la acest moment nu au fost identificate victime”, a transmis ISU Harghita.

ADVERTISEMENT

Au apărut și imagini video filmate de la fața locului. Se observă o flacără uriașă și importante degajări de fum. În zonă au fost mobilizați pompieri din mai multe localități. ISU anunță că, în acest moment, se acţionează pentru localizarea şi lichidarea incendiului cu echipaje de pompieri din cadrul subunităţilor de intervenţie ISU Harghita din Gheorgheni, Topliţa, Corbu și Odorheiu Secuiesc.


Pompierii au deplasat în zonă patru autospeciale şi două servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă. A mai ajuns și un echipaj de pompieri de la ISU Neamţ, cu o autospecială de stingere, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Și angajații de la Ambulanță au fost în alertă duminică

Și serviciile de urgență din județul Prahova au avut mult de lucru în cursul zilei de duminică. Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova a fost solicitat în cinci cazuri pentru persoane care au prezentat diverse afecţiuni medicale în cadrul secţiilor de votare.

Dintre aceștia, trei au fost la secţii de votare din municipiul Ploieşti, a transmis SAJ Prahova. Un bătrân de 92 de ani care acuza stări de ameţeală şi un bărbat de 84 de ani cu stare lipotimică au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după evaluare şi tratament de specialitate.

ADVERTISEMENT

O altă femeie de 79 de ani a acuzat un junghi toracic. Din fericire, nu a fost grav și nu a necesitat transportul la spital. Un alt echipaj a intervenit la o secţie din municipiul Câmpina pentru o femeie de 60 de ani cu lipotimie (leşin). Aceasta a refuzat transportul la spital. Apoi, la secţie din Nistoreşti, un bărbat de 37 de ani avea o stare de agitaţie. Pacientul a fost dus la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Câmpina.

ADVERTISEMENT