News

Incendiu de proporții la groapa de gunoi din Oradea. Un nor de fum a fost vizibil de la 10 kilometri

Norul de fum rezultat în urma incendiului de la groapa de gunoi din Oradea a fost vizibil de la mare distanță.
11.07.2021 | 14:01
Incendiu de proportii la groapa de gunoi din Oradea Un nor de fum a fost vizibil de la 10 kilometri
ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la groapa de gunoi din Oradea, situată la capătul cartierului Episcopia Bihor.

Au ars deșeuri plastice pe o suprafață de mai multe sute de metri pătraţi. Norul de fum rezultat a putut fi văzut de la zece kilometri.

ADVERTISEMENT

Din fericire, vântul nu a purtat fumul spre oraş. Focul a izbucnit pe o platformă betonată, deşeurile fiind pregătite pentru a fi duse la incinerare. Dezastrul s-a produs la doar 24 de ore după incendiul de la Salonta, unde un depozit de mase plastice a luat foc.

Incendiu de proporții la groapa de gunoi din Oradea. Norul de fum rezultat nu s-a deplasat spre oraș

“Direcţia vântului este aceeaşi ca ieri (n.r. – când a avut loc incendiul din Salonta, stins abia după 10 ore), adică tot nord, nord-vest. Nu merge chiar spre Ungaria, însă nici spre Oradea”, a precizat Sever Şerbănescu, şeful Gărzii de Mediu Bihor, conform ebihoreanul.ro.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 10 iulie, un incendiu uriaș a avut loc la groapa de gunoi din Oradea. La faţa locului au fost aduse mai multe autospeciale ale ISU Crişana.

“Apelul la numărul unic 112 a fost înregistrat în jurul orei 17.30. Incendiul s-a produs la groapa de gunoi a oraşului, în Episcopia. La faţa locului au fost mobilizate mai multe autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime”, a transmis maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, conform ebihoreanul.

ADVERTISEMENT

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje: 4 echipaje de lucru cu apă şi spumă de la Detaşamentul 1 Oradea, două echipaje de la Detaşamentul 2, dintre care una de lucru la înălţime, un echipaj de la Garda Sălard, precum şi un echipaj de EPA, de pompieri militari paramedici.

În jurul orei 19, reprezentanţii ISU Crişana au transmis că incendiul a fost stins.

„Incendiul este lichidat. Pompierii acţionează pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului”, a precizat maiorul Camelia Roşca.

ADVERTISEMENT

Potrivit acesteia, la faţa locului au intervenit 28 de pompieri militari din 3 subunităţi, coordonaţi în teren de inspectorul şef la ISU Crişana.

La groapa de gunoi din Oradea funcţionează un depozit ecologic, o hală de sortare a deşeurilor reciclabile, o staţie de compost pentru deşeuri vegetale şi o staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor menajere şi asimilabile. Groapa este situată pe strada Matei Corvin şi administrată de SC Eco Bihor.

ADVERTISEMENT
Tags: