ADVERTISEMENT
News

Incendiu de proporții la Miercurea Ciuc: 20 de case au ars. 200 de oameni, pe drumuri

Autor: Adrian Baciu | 08.01.2021 | 09:40
Incendiu de proporții la Miercurea Ciuc: 20 de case au ars. 200 de oameni, pe drumuri
Incendiu de proporții la Miercurea Ciuc: 20 de case au ars. 200 de oameni, pe drumuri. Sursa foto: ISU Harghita

Un incendiu de proporții izbucnit în Miercurea Ciuc a lăsat peste 200 de oameni fără case. În noaptea de joi spre vineri, 20 de locuințe de lemn, pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, au ars în totalitate în județul Harghita.

ADVERTISEMENT

Persoanele din zonă au fost adăpostite într-o sală de sport din localitate, iar în cursul zilei de vineri va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a se stabili următorii pași în ajutorarea oamenilor.

La locul tragediei s-au deplasat pentru intervenție trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiu uriaș la Miercurea Ciuc: 20 de case au ars

În plină iarnă, peste 200 de oameni din Miercurea Ciuc au rămas fără un acoperiș deasupra capului, după un incendiu devastator care a mistuit peste 20 de case, anunță Agerpres.

ADVERTISEMENT

Alarma a fost dată în jurul orei 22, atunci când flăcări uriașe au cuprins o locuință și s-a extins în scurt timp la alte 20. Focul s-a răspândit atât de rapid încât casele, construite din lemn, au ars imediat.

Focul a izbucnit într-o comunitate din Șumuleu, Miercurea Ciuc. Conform ISU, au fost afectate de flăcări case din lemn, pe o suprafață de 1000 metri pătrați.

Oamenii din zonă, adăpostiți la vecini, rude și într-o sală de sport

După ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins în jurul orei 1.30. O parte din persoanele ale căror locuințe au fost afectate s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 230 de persoane au fost cazate într-o sală de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, cu sprijinul autorităților locale, a armatei și prin mobilizarea populației.

ADVERTISEMENT

”Incendiul a fost lichidat. O parte dintre persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 230 de persoane au fost cazate într-o sală de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, cu sprijinul autorităţilor locale, al armatei şi prin mobilizarea exemplară a populaţiei.

Vineri dimineaţă, la ora 10,00, a fost convocată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT