News

Incendiu de proporții la Miercurea Ciuc: 20 de case au ars. 200 de oameni, pe drumuri

08.01.2021 | 09:40
Incendiu de proportii la Miercurea Ciuc 20 de case au ars 200 de oameni pe drumuri
ADVERTISEMENT

Un incendiu de proporții izbucnit în Miercurea Ciuc a lăsat peste 200 de oameni fără case. În noaptea de joi spre vineri, 20 de locuințe de lemn, pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, au ars în totalitate în județul Harghita.

Persoanele din zonă au fost adăpostite într-o sală de sport din localitate, iar în cursul zilei de vineri va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a se stabili următorii pași în ajutorarea oamenilor.

ADVERTISEMENT

La locul tragediei s-au deplasat pentru intervenție trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiu uriaș la Miercurea Ciuc: 20 de case au ars

În plină iarnă, peste 200 de oameni din Miercurea Ciuc au rămas fără un acoperiș deasupra capului, după un incendiu devastator care a mistuit peste 20 de case, anunță Agerpres.

ADVERTISEMENT

Alarma a fost dată în jurul orei 22, atunci când flăcări uriașe au cuprins o locuință și s-a extins în scurt timp la alte 20. Focul s-a răspândit atât de rapid încât casele, construite din lemn, au ars imediat.

Focul a izbucnit într-o comunitate din Șumuleu, Miercurea Ciuc. Conform ISU, au fost afectate de flăcări case din lemn, pe o suprafață de 1000 metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Oamenii din zonă, adăpostiți la vecini, rude și într-o sală de sport

După ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins în jurul orei 1.30. O parte din persoanele ale căror locuințe au fost afectate s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 230 de persoane au fost cazate într-o sală de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, cu sprijinul autorităților locale, a armatei și prin mobilizarea populației.

”Incendiul a fost lichidat. O parte dintre persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 230 de persoane au fost cazate într-o sală de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, cu sprijinul autorităţilor locale, al armatei şi prin mobilizarea exemplară a populaţiei.

ADVERTISEMENT

Vineri dimineaţă, la ora 10,00, a fost convocată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: