News

Incendiu de proporții la un depozit de fier vechi, în Zalău. Populația a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert

Un depozit de fier vechi a fost cuprins de flăcări, în Zalău. A fost emis un mesaj Ro-Alert, pentru avertizarea populației
02.08.2021 | 09:16
Incendiu de proportii la un depozit de fier vechi in Zalau Populatia a fost avertizata prin sistemul RoAlert
Incendiu de proporții la un depozit de fier vechi, în Zalău. Populația a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert Sursa foto: Facebook/ ISU Smurd Salaj
ADVERTISEMENT

Incendiul s-a produs în dimineața zilei de luni. Acesta se manifestă pe o suprafață de 150 de metri pătrați.

În momentul de față intervenția pompierilor este în desfășurare. Degajările masive de fum au dus la emiterea unei avertizări Ro-Alert.

ADVERTISEMENT

Incendiu de proporții la un depozit de fier vechi, în Zalău. Populația a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert

„În această dimineață (n.r.-luni, 2 august)  pompierii zălăuani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o serie de materiale (deșeuri) depozitate în curtea unei societăți de colectare a deșeurilor diverse, din municipiul Zalău,” a transmis ISU.

Flăcările s-au întins pe o suprafață de aproximativ 150 mp. La fața locului s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere degajarile mari de fum ca urmare a incendiului a fost emis un mesaj Ro-Alert pentru populația din zona municipiului Zalău pentru luarea unor măsuri de autoprotecție. Intervenția se află în dinamică,” a mai adăugat sursa citată.

Până în acest moment nu au fost transmise informații cu privire la cauza producerii incendiului.

ADVERTISEMENT

Pompierii din Sălaj au avut parte de o noapte plină. Județul a fost sub avertizări meteorologice de cod roșu și portocaliu de furtuni, iar efectele acestora nu au întârziat să apară.

Șapte intervenții într-o singură noapte pentru pompierii din Sălaj

„În urma fenomenelor meteorologice periculoase de cod portocaliu și roșu de ieri seară, pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la șapte intervenții pe raza localităților Zalău și Crișeni,” a anunțat Isu Sălaj.

ADVERTISEMENT

„Situațiile de urgență au fost generate de manifestarile meteorologice periculoase și au cuprins intervenția pompierilor pentru degajarea arborilor căzuti pe autoturisme/partea carosabilă și la trei incendii,” au adăugat.

Au fost cuprinse de flăcări anexa unei gospodării în localitatea Zăuan, o serie de baloți de fân din localitatea Băsești și o căpiță de plante furajere în localitatea Sânpetru Almașului. Pompierii au transmis că cea mai probabilă cauză a acestora a fost loviturile de trăznet.

Un alt asemenea incident s-a petrecut și în cursul zilei de duminică, 1 august, când o anexă a unei gospodării a fost lovită de trăznet. Din fericire, în niciuna dintre situațiile menționate mai sus nu au fost înregistrate victime.

ADVERTISEMENT
Tags: