News

Incendiu de proporții lângă o stație de metrou din Londra. O coloană de fun a învăluit sud-estul orașului. Video

Sud-estul Londrei a fost învăluit de un nor uriaș de fum. Un incendiu de proporții a izbucnit lângă o stație de metrou.
28.06.2021 | 18:47
Incendiu de proportii langa o statie de metrou din Londra O coloana de fun a invaluit sudestul orasului Video
ADVERTISEMENT

Flăcările au izbucnit în jurul orei 13:45, luni, lângă stația de merou Elephant and Castle. Pompierii nu au reușit să lichideze focul.

Brigada de pompieri din Londra a anunțat că în jur de 100 de oameni se luptă să stingă incendiul. Nu mai puțin de 15 mașini de pompieri au fost chemate la fața locului.

ADVERTISEMENT

Incendiu de proporții lângă o stație de metrou din Londra. O coloană de fun a învăluit sud-estul orașului

Pompierii londonezi au anunțat că trei spații comerciale din apropiere au fost și ele cuprinse de flăcări. În plus, incendiul s-a transmis și la patru mașini și o cabină telefonică, relatează BBC.

 

Atât stația de metrou, cât și mai multe clădiri de birouri au fost evacuate. Traficul în zonă a fost restricționat, mai multe străzi au fost închise, iar locuitorii au fost sfătuiți să nu deschidă ferestrele locuințelor.

ADVERTISEMENT

Autoritățile nu cunosc până în acest moment cauzele izbucnirii incendiului. Totuși, polițiștii au explicat că „nu pare” să fie vorba de un act terorist.

Oamenii care locuiesc în apropierea zonei respective au declarat că au auzit mai multe explozii. Se presupune că focul ar fi pornit în unele garaje din apropierea stației de metrou.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, incidentul nu a produs victime. Un bărbat a primit îngrijiri medicale la fața locului, dar nu au fost raportați alți răniți.

Norul de fum a înspăimântat locuitorii

Oamenii care locuiesc în apropierea zonei afectate au precizat, potrivit sursei citate anterior, că cerul a fost acoperit de un nor uriaș de fum. Aceștia au spus că aerul a devenit irespirabil.

ADVERTISEMENT

„Am deschis fereastra pentru o secundă, se puteau auzi oameni strigând și am simțit un miros foarte, foarte puternic. Norul de fum a învăluit clădirile și a intrat în apartamente,” a povestit o femeie care locuiește într-una din clădirile din apropierea zonei în care s-a produs incidentul.

Pompierii au anunțat că incendiul este sub control abia în jurul orei 18:00. Aceștia au menționat că flăcările nu au fost lichidate în totalitate, iar operațiunea se va desfășura și în următoarele ore.

ADVERTISEMENT