News

Incendiu de vegetație în județul Ilfov, la Corbeanca. Flăcările, extinse de vânt, au fost stinse după mai bine de două ore. Update

Un incendiu de vegetație a izbucnit joi seara în județul Ilfov, la Corbeanca. Flăcările s-au extins din cauza vântului, iar pompierii s-au luptat mai bine de două ore pentru a le stinge
05.08.2021 | 08:27
Incendiu de vegetatie in judetul Ilfov la Corbeanca Flacarile extinse de vant au fost stinse dupa mai bine de doua ore Update
ADVERTISEMENT
06-08-2021
05:27

Incendiul a fost stins după mai bine de două ore

Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de două ore. Intervenția a fost una dificilă, din cauza vântului, care a dus la extinderea incendiului. În jur de 15 hectare de teren au ars în noaptea de 5 spre 6 august, între localitățile Corbeanca și Periș.

În plus, fumul a fost și el împrăștiat pe distanțe mari, ajungând până în Otopeni. Totuși, potrivit Știrile ProTV,  comisarii de la Garda de Mediu Ilfov au explicat că nu a fost afectată calitatea aerului.

„Senzorii amplasați în perimetrul Corbeanca , Balotești, în zona de Nord a Capitalei, nu au semnalat depășiri semnificative ale indicatorilor,” a spus Brândușa Orășanu

Un incendiu de vegetație a izbucnit joi seara în comuna Corbeanca din județul Ilfov. Potrivit martorilor, o problemă o reprezintă intensitatea vântului care favorizează extinderea cu repeziciune a flăcărilor.

Primarul localității, Valeriu Anton, a precizat la Antena 3 că focul a izbucnit în urmă cu o oră şi s-a extins din cauza vântului puternic.

ADVERTISEMENT

La locul izbucnirii incendiului s-au deplasat 6 echipaje de pompieri care încearcă să stingă flăcările.

Incendiu în județul Ilfov. Flăcările au cuprins o vegetație uscată din Corbeanca. Pompierii intervin

Din datele oferite de primarul din Corbeanca, momentan, locuitorii nu trebuie să se panicheze. Flăcările sunt departe de casele din zonă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cauza producerii incendiului, cel mai probabil aceasta este reprezentantă de unele persoane care au dat foc la zona uscată de vegetație.

Cum județul Ilfov a traversat zile caniculare, cu maxime de peste 39-40 de grade, miriștea a ars rapid în zonă, fiind extrem de uscată.

ADVERTISEMENT

”Incendiul este între Corbeanca şi Periş. Nu este grav. E departe de case. Poliția Locală e acolo. Cred că cineva a dat foc la miriște. Sunt și pompierii. (…) Bate și vântul”, a spus primarul, la postul de știri citat.

Edilul a anunțat că se deplasează la fața locului pentru a inspecta evenimentul.

Martor: ”Focul, unul uriaș”

Jurnalista Antena 3 Nadina Câmpean, martor la incendiu, dat fiind faptul că locuiește în zonă, descrie intensitatea situației din Corbeanca.

ADVERTISEMENT

”Cerul este roșu, focul e foarte mare și nu îmi dau seama cum vor putea pompierii să-l stingă. Chiar este șocant! Singura parte bună este că e mai departe de case. Până la ploaie, trebuie să ne bazăm pe pompieri. Mi se pare că se extinde foarte repede”, a spus Nadina Câmpean.

”Focul este sub control, mai sunt 3 km până la case, plus că mai este un lac interpus între foc și locuințe. Sperăm ca focul să nu cuprinsă porumbul, pentru că e un lan de porumb în zonă”, a mai adăugat primarul din Corbeanca, revenit prin telefon la postul de știri citat.

O nouă cauză a incendiului, despre care a vorbit edilul, ar fi un posibil fulger, dat fiind faptul că în zonă s-au produs descărcări electrice.

ADVERTISEMENT