News

Video. Incendiu devastator. 46 de morți, după ce o clădire cu 13 etaje a luat foc în Taiwan

Tragedie în sudul insulei Taiwan. Peste 40 de oameni au murit într-un incendiu care a cuprins, joi, o clădire cu 13 etaje.
14.10.2021 | 16:37
Video Incendiu devastator 46 de morti dupa ce o cladire cu 13 etaje a luat foc in Taiwan
ADVERTISEMENT

Incendiul a avut loc, mai exact, la ora locală 2:54, în oraşul Kaohsiung. 46 de persoane și-au pierdut viața în urma acestuia. Clădirea mistuită de flăcări imense ar fi veche de patru decenii.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvare. Au sosit  145 de pompieri cu 72 de autospeciale.

ADVERTISEMENT

Imobilul a ars cu intensitate la etajele superioare unde existau 120 de apartamente. Tragedia ar fi fost și mai mare dacă s-ar fi aflat oameni și în partea inferioară a clădirii. Din fericire, aceasta era goală, potrivit CNN

În interiorul clădirii se aflau mai multe restaurante și cinematografe

Clădirea cuprindea restaurante, un cinematograf şi săli de karaoke. La fața locului sosit chiar și primarul Kaohsiung-ului, Chen Chi-mai.

ADVERTISEMENT

Multe dintre cele 120 de familii din clădire sunt persoane cu o situație precară, au mulți copii, iar mulți oameni sunt trecuți de vârsta a treia.

”A fost o mare de flăcări”,  a declarat Lin Chuan-fu, un localnic în vârstă de 57 de ani, într-un interviu telefonic pentru presa internațională.

ADVERTISEMENT

Lin a mai relatat cum a auzit, în jurul orei 3:00 dimineața, o explozie puternică care l-a trezit din somn. Apoi, s-a uitat către fereastră și a văzut flăcările de la etajele vecine.

Locatarii, speriați de ceea ce au văzut

Lin a mai spus cum mulți bătrâni se chinuiau să fugă de flăcări, într-o mare imensă de fum și ceață. ”Este posibil să nu fi avut toți suficient timp pentru a ieși”, a mai relatat bărbatul.

ADVERTISEMENT

Incendiul a fost lichidat

Incendiul este lichidat în momentul de față. Ulterior, a făcut declarații publice și preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen.

Tsai Ing-wen a îndemnat populația să evite zona, iar echipajele de salvare să-și continue misiunea pentru a se asigura că au fost evacuate toate persoanele rănite și au fost indentificați toți decedații.

Mai mult, Tsai Ing-wen a promis familiilor afectate că vor fi reinstalate, după ce locuințele le-au ars. De asemenea, s-a demarat o anchetă de amploare pentru a stabili cu exactitate cauza catastrofei.

”În urma acestui incendiu, ne exprimăm condoleanțele și sperăm ca toți cei răniți să se recupereze cât mai ușor”, a declarat public Tsai Ing-wen.

ADVERTISEMENT
Tags: