News

Incendiu devastator în Brașov. Zeci de oameni au fost evacuați, iar o persoană a decedat

Incendiu într-un bloc din Brașov. Zeci de oameni au fugit din calea flăcărilor.
07.10.2021 | 08:54
Incendiu devastator in Brasov Zeci de oameni au fost evacuati iar o persoana a decedat
ADVERTISEMENT

Incendiu devastator în Brașov, într-un bloc de locuințe. În urma deflagrației, zeci de oameni s-au autoevacuat. Din nefericire, o persoană a fost găsită decedată.

Incendiu în Brașov: o persoană a murit, alte zeci, evacuate din calea flăcărilor

Incendiul a pornit joi dimineața, în jurul orei 6:00, la o garsonieră. Oamenii au sunat la 112 pentru a raporta incidentul, iar salvatorii ajunși la fața locului au descoperit sursa flăcărilor.

ADVERTISEMENT

Era vorba despre o garsonieră care ardea, iar persoana care se afla înăuntru a decedat. De asemenea, deflagrația a produs cantități mari de fum, iar la fața locului au mers două autospeciale cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD.

„La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD. Când au ajuns echipajele la fața locului incendiul se manifesta cu degajara mare de fum iar în locuință arderea era generalizată”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, maior Ciprian Sfreja.

ADVERTISEMENT

Zeci de oameni au fugit din calea flăcărilor care au izbucnit la garsoniera situată la etajul patru, în cartierul Noua, pe strada Brazilor.

Alte patru persoane au fost scoase din calea pericolului de salvatori.

De asemenea, una dintre acestea a suferit o intoxicație cu fum, astfel că i s-au acordat primele îngrijiri medicale chiar la fața locului, a informat newsbv.ro.

ADVERTISEMENT

Anunțul ISU despre incendiu. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale

„Când au ajuns echipajele la faţa locului, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum, iar în locuință arderea era generalizată. S-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

În urma incendiului, o persoană a fost găsită decedată. Totodată, s-au autoevacuat aproximativ 30 de persoane, iar alte 4 persoane au fost evacuate de echipajele ISU”, au transmis salvatorii.

ADVERTISEMENT

Acum doar două zile, un bărbat în vârstă de 82 de ani a fost rănit, după ce a avut loc o explozie urmată de un incendiu, tot într-un bloc din Brașov. De această dată, clădirea se afla în Zărnești.

Mai bine de 20 de oameni s-au autoevacuat din calea flăcărilor, după ce a izbucnit acest incendiu puternic. Și acesta a avut loc tot la etajul patru al unui bloc de locuințe.

Deznodământul a fost unul mai fericit, deoarece în acest caz nicio persoană nu și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT