News

Incendiu devastator în Roma. O clădire cu opt etaje a luat foc, cel puțin o persoană a murit

Cel puțin o persoană a murit într-un incendiu devastator din Roma, după ce o clădire cu opt etaje a luat foc în zona Colli Aniene din estul capitalei.
02.06.2023 | 21:49
Incendiu devastator in Roma O cladire cu opt etaje a luat foc cel putin o persoana a murit
Incendiu devastator în Roma. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Incendiul a cuprins rapid clădirea de opt etaje situată în Colli Aniene din Roma, astfel că o persoană a murit, însă pompierii încearcă acum să afle identitatea victimei. Momentan, pompierii spun că ar fi un bărbat cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani, însă cadavrul a fost ars, deci identificarea e îngreunată.

Incendiu devastator în Roma la un bloc cu 8 etaje

Presa din Roma transmite că pompierii au reușit să localizeze incendiul și au inspectat clădirea pentru a afla dacă există persoane blocate în interior, fiind vorba de nu mai puțin de șase echipe de pompieri care au participat la misiunea de salvare. O parte a orașului a fost rapid acoperită de fum, după ce flăcările au ajuns la etajul 7 al clădirii.

ADVERTISEMENT

Experții au transmis că flăcările au afectat serios structura de rezistență a imobilului și că peste 100 de oameni au rămas acum fără locuințe. Cauza incendiului nu a fost momentan stabilită. Italia s-a confruntat ultima oară cu un astfel de incendiu puternic în urmă cu un an, când un bloc din Catanzaro, Calabria, lua foc, conform Antena 3.

Trei frați își pierdeau atunci viața, iar alți doi copii și părinții lor ajungeau la spital cu arsuri grave, conform Il Messaggero. Pompierii au fost chemați la fața locului în jurul orei 1:30 noaptea, după ce vecinii au transmis că un incendiu a cuprins etajul 5 al unui bloc aflat pe Via Caduti 16 martie 1978.

ADVERTISEMENT

Pompierii au constatat că într-un apartament de la acel etaj se aflau 7 persoane, adică un bărbat cu soția sa și cu cei trei copii ai lor. Bilanțul acestui incendiu a fost dramatic, trei dintre frați, cu vârstele de 22, 14 și 12 ani au decedat, cel mai probabil după ce au inhalat fum, iar cadavrele au fost descoperite de pompieri în timp ce se încerca stingerea flăcărilor.

Între timp, alți doi frați, mai exact o fată de 12 ani și un băiat de 16 ani, au fost grav răniți în incendiu, alături de părinții lor. Victimele care au supraviețuit inițial incendiului au fost transferate la spitalele din Bari și Catania, în timp ce locuitorii celorlalte apartamente au reușit să fugă singuri din bloc. Autoritățile au anunțat că vor încerca să afle ce a produs incendiul.

ADVERTISEMENT

Un alt eveniment la fel de grav a fost înregistrat în Milano, unde o mașină care transporta butelii de gaz a explodat. Explozia a fost foarte violentă, astfel că suflul exploziei și flăcările ce au urmat au distrus complet mai multe mașini și clădiri aflate în vecinătate.

Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a exclus din start posibilitatea unui atac terorist, pentru că întreaga situație a fost deslușită rapid. Totul a fost produs de o mașină care transporta butelii de gaz, iar șoferul acestui autoturism a explicat că nu a putut evita explozia, deși și-a dat seama că ceva foarte rău va urma.

ADVERTISEMENT

Practic, șoferului i-a luat foc motorul, astfel că a intuit că flăcările pot să cuprindă buteliile de gaz din spate. A încercat să mute cât mai multe butelii din mașină pentru a evita tragedia, însă inevitabilul s-a produs. ”A luat rapid buteliile de oxigen pe care le avea la el… a încercat să limiteze pagubele, dar apoi a avut loc o explozie”, a declarat primarul. De menționat că patru persoane au suferit răni minore în accident, printre care șoferul dubei respective.

ADVERTISEMENT