News

Incendiu devastator în Roma. O clădire cu opt etaje a luat foc, cel puțin o persoană a murit

Cel puțin o persoană a murit într-un incendiu devastator din Roma, după ce o clădire cu opt etaje a luat foc în zona Colli Aniene din estul capitalei.
02.06.2023 | 21:49
Incendiu devastator in Roma O cladire cu opt etaje a luat foc cel putin o persoana a murit
Incendiu devastator în Roma. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Incendiul a cuprins rapid clădirea de opt etaje situată în Colli Aniene din Roma, astfel că o persoană a murit, însă pompierii încearcă acum să afle identitatea victimei. Momentan, pompierii spun că ar fi un bărbat cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani, însă cadavrul a fost ars, deci identificarea e îngreunată.

Incendiu devastator în Roma la un bloc cu 8 etaje

Presa din Roma transmite că pompierii au reușit să localizeze incendiul și au inspectat clădirea pentru a afla dacă există persoane blocate în interior, fiind vorba de nu mai puțin de șase echipe de pompieri care au participat la misiunea de salvare. O parte a orașului a fost rapid acoperită de fum, după ce flăcările au ajuns la etajul 7 al clădirii.

ADVERTISEMENT

Experții au transmis că flăcările au afectat serios structura de rezistență a imobilului și că peste 100 de oameni au rămas acum fără locuințe. Cauza incendiului nu a fost momentan stabilită. Italia s-a confruntat ultima oară cu un astfel de incendiu puternic în urmă cu un an, când un bloc din Catanzaro, Calabria, lua foc, conform Antena 3.

Trei frați își pierdeau atunci viața, iar alți doi copii și părinții lor ajungeau la spital cu arsuri grave, conform Il Messaggero. Pompierii au fost chemați la fața locului în jurul orei 1:30 noaptea, după ce vecinii au transmis că un incendiu a cuprins etajul 5 al unui bloc aflat pe Via Caduti 16 martie 1978.

ADVERTISEMENT

Pompierii au constatat că într-un apartament de la acel etaj se aflau 7 persoane, adică un bărbat cu soția sa și cu cei trei copii ai lor. Bilanțul acestui incendiu a fost dramatic, trei dintre frați, cu vârstele de 22, 14 și 12 ani au decedat, cel mai probabil după ce au inhalat fum, iar cadavrele au fost descoperite de pompieri în timp ce se încerca stingerea flăcărilor.

Între timp, alți doi frați, mai exact o fată de 12 ani și un băiat de 16 ani, au fost grav răniți în incendiu, alături de părinții lor. Victimele care au supraviețuit inițial incendiului au fost transferate la spitalele din Bari și Catania, în timp ce locuitorii celorlalte apartamente au reușit să fugă singuri din bloc. Autoritățile au anunțat că vor încerca să afle ce a produs incendiul.

ADVERTISEMENT

Un alt eveniment la fel de grav a fost înregistrat în Milano, unde o mașină care transporta butelii de gaz a explodat. Explozia a fost foarte violentă, astfel că suflul exploziei și flăcările ce au urmat au distrus complet mai multe mașini și clădiri aflate în vecinătate.

Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a exclus din start posibilitatea unui atac terorist, pentru că întreaga situație a fost deslușită rapid. Totul a fost produs de o mașină care transporta butelii de gaz, iar șoferul acestui autoturism a explicat că nu a putut evita explozia, deși și-a dat seama că ceva foarte rău va urma.

ADVERTISEMENT

Practic, șoferului i-a luat foc motorul, astfel că a intuit că flăcările pot să cuprindă buteliile de gaz din spate. A încercat să mute cât mai multe butelii din mașină pentru a evita tragedia, însă inevitabilul s-a produs. ”A luat rapid buteliile de oxigen pe care le avea la el… a încercat să limiteze pagubele, dar apoi a avut loc o explozie”, a declarat primarul. De menționat că patru persoane au suferit răni minore în accident, printre care șoferul dubei respective.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
După ce a vândut casa de la Moroșanu, ”călărețul” Sergiu s-a apucat de...
După ce a vândut casa de la Moroșanu, ”călărețul” Sergiu s-a apucat de ”afaceri”. A fost și în arest
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Leguma banală ce previne formarea condensului pe parbrizul mașinii
Leguma banală ce previne formarea condensului pe parbrizul mașinii
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română