News

Incendiu devastator în Turcia, într-o stațiune populară printre români. Ce se întâmplă cu turiștii prinși în flăcări

Europa se confruntă cu adevărate dezastre provocate de caniculă. În Turcia s-a produs un incendiu de vegetație care s-a extins până la plajă.
30.06.2024 | 11:17
Incendiu devastator in Turcia intro statiune populara printre romani Ce se intampla cu turistii prinsi in flacari
Un incendiu puternic s-a produs în Turcia, în apropiere de stațiunea Kusadasi / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alertă în Turcia, acolo unde autoritățile nu reușesc să controleze un incendiu de vegetație, din cauză căruia au fost evacuate sute de hoteluri. Printre turiști se află și români, mai ales că stațiunea afectată este una foarte populară aici.

Turcia și Grecia, afectate de incendii puternice de vegetație

Incendiul s-a produs în zona Izmir și s-a extins până la ieșirea spre mare din stațiunea Kusadasi. Potrivit martorilor, sâmbătă seara, flăcările se puteau vedea cu ochiul liber din camera de hotel, pericolul fiind unul major.

ADVERTISEMENT

“Cam asta e situaţia acum. Ne-au evacuat din hotel. Suntem toţi pe plajă. Focul este foarte aproape. Acesta este hotelul, acesta este focul. Este foarte aproape. Ne-au tăiat apa, eram în duş. M-am spălat cu o sticlă de apă pe care o aveam în cameră”, a dezvăluit un turist român pentru Observator.

Și Grecia se luptă de câteva săptămâni cu incendiile de vegetație. Sute de pompieri și zeci de autospeciale au intervenit, la sfârșitul acestei săptămâni, în apropiere de Atena, acolo unde au izbucnit circa 40 de incendii într-o singură zi. Din fericire, zona nu este una frecventată de turiști.

ADVERTISEMENT

S-a întrerupt Euro 2024 din cauza unei ruperi de nori

În vestul continentului, fenomene extreme au dus la întreruperea unui meci de fotbal de la Euro 2024. Este vorba despre partida dintre Germania și Danemarca, care a fost suspendată pentru câteva zeci de minute din cauza unei furtuni violente, cu tunete și fulgere. Meciul s-a desfășurat sâmbătă, la Dortmund, și a contat pentru optimile de finală ale competiției.

Și Franța este sub cod portocaliu de furtuni și vijelii, iar mai multe gospodării au fost inundate. Autoritățile au luat măsura închiderii mai multor parcuri, din cauza riscului de rupere a unor arbori, provocat de vântul puternic.

ADVERTISEMENT

În Italia, plouă în cantități uriașe, care ajung chiar și la 100 de litri pe metrul pătrat. Mai multe regiuni ale țării sunt sub cod roșu, iar circa 1.300 de persoane au rămas izolate din cauza unor alunecări de teren.

Cum va fi vremea în Europa

Nici din partea meteorologilor, veștile nu sunt prea bune. În Peninsula Balcanică și cea Italică va fi caniculă, cu temperaturi ce pot ajunge la 37 de grade Celsius. Ceva mai răcoare va fi în nordul și vestul Europei.

ADVERTISEMENT

Aici sunt așteptate și averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Va mai ploua pe suprafețe mici în Peninsula Iberică și în vestul Rusiei.

ADVERTISEMENT