News

Incendiu devastator la o fabrică de baterii. Cel puţin 20 de persoane au murit, în apropiere de Seul

Un incendiu violent a izbucnit luni la o fabrică de baterii de litiu aflată la sud de Seul. Sunt zeci de victime, mai multe persoane fiind încă date dispărute.
24.06.2024 | 11:58
Incendiu devastator la o fabrica de baterii Cel putin 20 de persoane au murit in apropiere de Seul
Imagine de la incendiul devastator din Coreea de Sud Foto: Yonhap
ADVERTISEMENT

Cel puțin 20 de cadavre au fost găsite luni în timp ce pompierii se luptau cu flăcări uriașe la o fabrică de baterii cu litiu pentru maşini electrice din Coreea de Sud. Potrivit agenţiei de știri Yonhap, pompierii s-au luptat mai bine de patru ore cu flăcările.

Printre victime sunt mulţi cetăţeni chinezi

Incendiul a izbucnit la o unitate de producție a producătorului de baterii cu litiu Aricell, din Hwaseong, la sud de capitala Seul. Pe lângă cei decedaţi, încă 23 de persoane sunt date dispărute, iar dintre acestea se crede că 20 sunt străini, mulţi dintre ei cetățeni chinezi.

ADVERTISEMENT

Președintele Yoon Suk Yeol a emis instrucțiuni de urgență pentru a mobiliza tot personalul și echipamentul disponibil pentru a se concentra pe căutarea și salvarea oamenilor.

Ministrul de Interne și Siguranță, Lee Sang-min, a cerut, de asemenea, agențiilor guvernamentale și guvernelor locale să mobilizeze toate resursele și personalul disponibil pentru a stinge incendiul și pentru a salva supraviețuitorii.

ADVERTISEMENT

“Nu putem încă să pătrundem în interior şi să desfăşurăm operaţiuni de salvare. O vom face imediat ce vom reuşi să stingem incendiul. Douăzeci şi unu de muncitori sunt în prezent daţi dispăruţi. Sperăm să le dăm de urmă datorită contactelor furnizate de întreprindere”, a declarat un membru al echipelor de pompieri sosite la faţa locului.

Se estimează că aproximativ 35.000 de celule de baterie erau depozitate în fabrică, acestea explodând şi sporind gravitatea incendiului. Bateriile cu litiu ard rapid și sunt greu de controlat cu metodele convenționale de stingere.

ADVERTISEMENT

Peste 100 de oameni lucrau în uzină când muncitorii au auzit o serie de explozii venind de la etajul doi, unde bateriile litiu-ion sunt inspectate și ambalate, a declarat presei un reprezentant al pompierilor.

Bateriile cu litiu, care sunt folosite în telefoane, laptopuri și vehicule electrice, explodează sau iau foc din cauza unui fenomen cunoscut sub numele de funcționare termică, care poate apărea atunci când se supraîncălzesc sau sunt perforate.

ADVERTISEMENT

Coreea de Sud este un important exportator de baterii cu litiu, găzduind jucători de top din industrie, cum ar fi LG Energy Solution, Samsung SDI și SK On.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși