News

Incendiu devastator la o mănăstire din România. Zeci de pompieri intervin pentru stingerea focului

Incendiu devastator la o mănăstire din România. Pompierii intervin cu 14 autospeciale pentru a stinge flăcările violente.
06.06.2023 | 07:04
Incendiu devastator la o manastire din Romania Zeci de pompieri intervin pentru stingerea focului
Incendiu devastator la o mănăstire din România. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Captura republikanews.ro
ADVERTISEMENT

Incendiu devastator la o mănăstire din România, izbucnit în cursul nopții de luni spre marți. La fața locului se află zeci de pompieri, misiunea de stingere a flăcărilor fiind dificilă, potrivit reprezentanților ISU.

Incendiu devastator la o mănăstire din România

Este vorba de Mănăstirea Turnu din localitatea Târgşoru Vechi, județul Prahova. Sesizarea la 112 privind evenimentul a fost făcută în jurul orei 03:00. Pompierii s-au mobilizat cu 14 autospeciale, în urma izbucnirii flăcărilor violente.

ADVERTISEMENT

Inițial, incendiul s-a manifestat la o clădire care se află lângă biserica mănăstirii, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Ulterior, flăcările s-au extins la acoperișul și primul etaj al casei parohiale.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova a suplimentat forțele. Incendiul a fost localizat, iar în zonă intervin 45 de pompieri. La această oră, subofițerii acționează pentru stingerea focului.

ADVERTISEMENT

Miracol la Mănăstirea Podu Coșnei din Suceava

Amintim că în luna mai un alt incendiu puternic a izbucnit la Mănăstirea Podu Coșnei din Suceava. Lăcașul de cult a fost devastat de flăcări, fiind distrusă întreaga mănăstire, conform pompierilor.

După lichidarea focului, pompierii au trecut printr-o situație incredibilă. Experiența a fost povestită de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, Alin Găleată.

ADVERTISEMENT

Salvatorii au găsit moaștele Sfântului Ioan cel Nou intacte, după izbucnirea incendiului. Deși focul a distrus complet mănăstirea, moaștele nu au fost atinse de flăcări. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a mărturisit că această întâmplare l-a făcut să creadă că miracolele există.

„Ne-am făcut, cu toții, o cruce mare, și am adăugat și această întâmplare la lista de minuni pe care le-am tot trăit pe pielea noastră, când au mai ars lăcașuri sfinte…”, a scris Alin Găleată pe Facebook.

ADVERTISEMENT

„Evident, cel mai liniștit – nu că l-am fi văzut agitat vreo clipă – era părintele stareț Filotei:

– V-am spus eu că nu arde! și începu să despăturească pânza, să ne arate și să vedem minunea cu ochii noștri. În Sfântul Antimis e o părticică din sfintele moaște ale Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Fără el nu se poate face biserica, pentru că fără el nu se poate săvârși Sfânta Liturghie!”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

 

ADVERTISEMENT
Tags: