News

Incendiu devastator la un depozit de mase plastice din Bârlad. Zeci de pompieri s-au luptat să stingă focul mai multe ore. Video

Un incendiu puternic a avut loc la un depozit de mase plastice din Bârlad din cauza unui scurtcircuit.
16.06.2021 | 09:36
Incendiu devastator la un depozit de mase plastice din Barlad Zeci de pompieri sau luptat sa stinga focul mai multe ore Video
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a avut loc la un depozit de mase plastice din Bârlad. La fața locului au intervenit 71 de pompieri cu 13 autospeciale.  În curtea depozitului erau parcate mai multe mașini. Șase autospeciale au fost avariate.

Cel mai mare risc era întinderea incendiului la un depozit de mobilă din apropiere.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că totul ar fi pornit cel mai probabil de la un scurtcircuit electric produs la un cablu electric.

ADVERTISEMENT

Incendiu devastator la un depozit de mase plastice din Bârlad

71 de pompieri s-au luptat mai multe ore cu flăcările la un depozit de mase plastice din municipiul Bârlad. Incendiul a izbucnit marți noaptea și s-a întins pe o suprafață de aproape 1000 de metri pătrați. Pompierii spun că acesta a pornit cel mai probabil de la un scurtcircuit electric produs la un cablu electric.

Nu au existat victime. La fața locului au fost trimiși pompierii de la detașamentele Vaslui și Bârlad ale ISU “Podul Înalt” Vaslui.

ADVERTISEMENT

“A fost stabilită cauza probabilă de izbucnire a incendiului, și anume: scurtcircuit electric produs la un cablu electric.

A fost încheiat procesul verbal de intervenție pentru spațiul de la care a pornit incendiul, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie încheiate procesele verbale de intervenție și pentru celelalte spații afectate.

ADVERTISEMENT

S-a intervenit cu 13 autospeciale, două motopompe, 68 subofițeri și trei ofițeri. Acțiunea a fost condusă de colonel Niculae Tătaru, inspectorul șef al ISU Vaslui”, a spus purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Stanciu.

Cel mai mare pericol a fost extinderea incendiului la un depozit de mobilă din apropiere. În curte erau parcate mai multe mașini. Radiația termică a degradat componentele din plastic de la șase autoutilitare.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic lângă Ploiești

Un alt incendiu foarte puternic a avut loc la un depozit de deșeuri periculoase din Prahova. După ce acesta a ars aproape în întregime în urmă cu două săptămâni, pompierii au fost chemați din nou în urmă cu două zile în același loc.

Echipajele sosite la fața locului au descoperit faptul că în hala Eco Burn care a ars și în urmă cu aproape două săptămâni focul a izbucnit din nou pe o suprafață destul de mare.

ADVERTISEMENT