News

Un mort și zeci de persoane evacuate la Galați. Un incendiu s-a produs într-un bloc. Video

Un incendiu puternic s-a produs în noaptea de miercuri spre joi în Galați. Un mort și zeci de evacuați au fost raportați de autorități, după ce un apartament al unui bloc cu 10 etaje a fost cuprins de flăcări.
18.11.2021 | 07:31
Un mort si zeci de persoane evacuate la Galati Un incendiu sa produs intrun bloc Video
ADVERTISEMENT

Sfârșit tragic pentru o femeie de 70 de ani din Galați. Aceasta și-a pierdut viața într-un incendiu produs miercuri noapte în orașul de la malul Dunării.

Evenimentul a fost raportat într-un bloc turn din cartierul Tiglina I. Un apartament situat la penultimul etaj a fost mistuit de flăcări. Pompierii nu au întârziat sa apară şi au acționat cu o autoscară.

ADVERTISEMENT

Apartament cuprins de flăcări, în Galați. Un mort și zeci de persoane evacuate din incendiu

Pe lângă decesul femeii de 70 de ani, alte zeci de persoane au fost evacuate din blocul turn situat pe principala stradă a orașului.

Focul a izbucnit într-un apartament situat la etajul 9. Femeia în vârstă a murit din cauza arsurilor și a fumului inhalat.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce s-a dat alerta, la fața locului au intervenit 4 autospeciale ale pompierilor gălățeni. Printre acestea a fost și autoscara pentru intervenții la mare înălțime.

Pompierii au evacuat aproximativ 40 de persoane din blocul cu 10 etaje, scrie presa locală. Pentru a se evita pericolul unei explozii, fost oprită alimentarea cu gaze şi energie electrică a clădirii.

ADVERTISEMENT

Care ar fi cauza incendiului din Galați

Locatarii de la etajele inferioare ale blocului au fost treziți de echipe de polițiști și jandarmi care au bătut în uși pentru a-i trezi.

Flăcările se manifestau la penultimul etaj și fumul care se degaja a urcat spre ultimul etaj, astfel că evacuarea celor peste 40 de locatari de la etajele inferioare au decurs în condiții bune.

ADVERTISEMENT

Aflându-ne în preajma iernii, singura problemă a reprezentat-o frigul de afară. La Galați erau doar 1-2 grade în momentul producerii incendiului, iar majoritatea locatarilor din clădire, de teamă, au coborât în haine lejere de noapte.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 35 de minute. O cauză probabilă a incendiului ar fi o ţigară nestinsă, anunță MonitoruldeGalați.

Săptămâna în care ne aflăm a fost dominată de astfel de evenimente tragice. Luni, un alt incendiu a afectat o gospodărie din comuna vrânceană Gologanu.

În timpul intervenției de stingere a focului, pompierii au descoperit 3 cadavre carbonizate. Este vorba despre 2 soţi şi fiul lor.

Marți, un bărbat din Sălaj a avut parte de o moarte cumplită. Acesta a fost găsit mort de pompieri, în propria locuință, cuprinsă de flăcări.

ADVERTISEMENT