News

Incendiu grav în Buzău. Doi bărbați au suferit arsuri și au ajuns de urgență la spital

Un incendiu a izbucnit într-o gospodărie din Buzău, iar flăcările au devastat 100 de metri pătrați. Doi bărbați au fost răniți și transportați la spital
19.06.2024 | 23:31
Incendiu grav in Buzau Doi barbati au suferit arsuri si au ajuns de urgenta la spital
Doi bărbați au fost răniți după ce au fost victimele unui incendiu care a izbucnit în gospodăria lor din Buzău. Sursa foto: reporterbuzoian.ro
ADVERTISEMENT

Un adolescent de 17 ani și un bărbat de 55 de ani au fost duși miercuri seară la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Buzău, după ce au suferit arsuri în urma unui incendiu într-o gospodărie din Cochirleanca.

Incendiu în Buzău: doi oameni au suferit arsuri

O femeie a avut și un atac de panică în urma acestui incendiu. Conform informațiilor de la ISU Buzău, pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările care au izbucnit într-o anexă gospodărească din Cochirleanca. Incendiul a cuprins aproximativ 100 de metri pătrați, dar a fost localizat și stins de pompieri.

ADVERTISEMENT

„Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească de pe raza localităţii Cochirleanca. Incendiul se manifestă la o anexă gospodărească cu o suprafaţă suprafaţă de aproximativ 100 mp, este localizat şi se acţionează pentru lichidare.

La faţa locului sunt prezente 2 autospeciale de stingere, o autocisternă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentelor de Pompieri Buzău şi Râmnicu Sărat”, informa ISU la ora incendiului, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului, trei persoane au fost afectate: o femeie care a suferit un atac de panică și doi bărbați, unul de 17 ani și altul de 55 de ani, care au suferit arsuri de gradul 2 și 3 la picioare. Ei au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD și SAJ, după care au fost transportați la UPU Buzău.

Alți doi bărbați și-au pierdut viața într-un incendiu în Buzău

Doi cumnati din județul Buzău, în vârstă de 54 și 70 de ani, au decedat joi seară după ce locuința în care se aflau a fost mistuită de un incendiu. Vecinii au încercat să-i salveze, dar nu au reușit din cauza intensității flăcărilor. Ambele victime au fost descoperite fără viață.

ADVERTISEMENT

Dubla tragedie a avut loc în comuna Stâlpu, unde locuia bărbatul de 54 de ani, grav bolnav. Acesta era vizitat frecvent de cumnatul său de 70 de ani, inclusiv în seara incendiului. O vecină a stat de vorbă cu ei cu puțin timp înainte de izbucnirea focului.

„Am căutat să îi scoatem, dar nu am putut să intervenim din cauza flăcărilor mari, după care pompierii au intrat în acțiune”, a povestit Nicolae Catargiu, localnic.

ADVERTISEMENT

„Cei doi nu au mai avut nicio șansă, unul dintre ei din câte am înțeles de la pompieri l-au găsit undeva aproape de ușă, cred că încercat să se salveze”, a adăugat Stelian Gioabă, primar Stâlpu.

Martorii locali au auzit inițial un zgomot puternic, urmat de izbucnirea flăcărilor care au cuprins rapid casa. Pompierii au luptat cu flăcările timp de două ore pentru a stinge incendiul. În interiorul casei, au găsit o butelie, care era însă intactă.

„Incendiul se manifesta generalizat la o locuință pe o suprafață de aproximativ 150 mp cu posibilitate de propagare la încă o locuință aflată în apropiere”, a transmis Ionuț Cășaru, ISU Buzău, citat de Știrile ProTv.

ADVERTISEMENT