News

Tragedie la Iași! Un incendiu a omorât o întreagă familie. Bunica, fiica și nepoata, răpuse de flăcări

O bunică a murit într-un incendiu din Iași alături de fiica și de nepoțica sa. Femeile au sfârșit intoxicate cu fum, după ce gospodăria lor a luat foc.
17.06.2022 | 13:48
Tragedie la Iasi Un incendiu a omorat o intreaga familie Bunica fiica si nepoata rapuse de flacari
Un incendiu din iași a omorât trei femei din aceeași familie. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tragedia din Iași a curmat viețile unei femei în vârstă de 87 de ani, alături de fiica acesteia, în vârstă de 47. De asemenea, a murit și nepoata în vârstă de 14 ani, medicii fiind nevoiți să constate decesul în momentul în care au ajuns la fața locului.

Un incendiu din Iași a omorât trei femei din aceeași familie

Potrivit ISU Iași, citat de Observatornews, incendiul a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la o casă din localitatea A.I. Cuza din județul Iași. La fața locului au ajuns două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă din cadrul Secției de Pompieri Tg. Frumos, precum și un echipaj de prim ajutor calificat și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean.

ADVERTISEMENT

”Incendiul se manifesta cu flacără, violent, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Bunica, fiica și nepoata au murit în incendiu”, au transmis reprezentanții ISU.

Elena, Florentina și Daria au sfârșit intoxicate cu fum. ”În incendiu a murit o familie întreagă: bunica de 84 de ani ( Z. Elena ), fiica ei ( B. Florentina ), în vârstă de 47 de ani și nepoțica de doar 14 ani ( B. Daria )”, a mai anunțat ISU.

ADVERTISEMENT

Pompierii și medicii ajunși la fața locului le-au găsit pe femei în stop cardio-respirator. Salvatorii le-au făcut manevrele specifice de resuscitare, însă efortul a fost în zadar. În cele din urmă, cele trei persoane au fost declarate decedate.

Potrivit sursei citate incendiul s-a produs din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

ADVERTISEMENT

Incendiile în România sunt comune, motivele fiind diverse. În urmă cu doar patru zile, un bloc din Arad a luat foc și 60 de persoane au avut nevoie de evacuare.

„În jurul orei 22:30, dispeceratul ISU Arad a primit un apel de urgență cu privire la un incendiu ce se manifestă la o garsonieră situată la etajul 2 al unui bloc din orașul de vest al țării.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost mobilizate de urgență Detașamentul de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere cu apă si spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru si salvare de la înălțime, două ambulanțe tip SMURD, una tip C și una tip B cat și un echipaj medical SAJ”, au transmis autoritățile în acel moment.

10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în timp ce cinci oameni au fost transportați la spital având nevoie de asistență suplimentară.

ADVERTISEMENT
Tags: