News

Incendiu în Botoșani la o fabrică de textile. Circa 60 de angajați, evacuați

Incendiu la o fabrică de textile din municipiul Botoșani. Circa 60 de angajați au fost evacuați din calea flăcărilor până la sosirea echipajelor de intervenție.
18.12.2021 | 09:58
Incendiu in Botosani la o fabrica de textile Circa 60 de angajati evacuati
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a avut loc un incendiu la o fabrică de textile din municipiul Botoșani.

Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât în interior se aflau și angajați, deoarece aceștia începuseră deja programul de muncă.

ADVERTISEMENT

59 dintre aceștia s-au autoevacuat din calea flăcărilor, înainte de a sosi forțele de intervenție.

Unde a izbucnit incendiul din Botoșani

Incendiul a izbucnit la secția de finisaj a fabricii, iar după apelul la 112, la fața locului au sosit cinci echipaje de pompieri și trei autospeciale cu apă și spumă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la locul incendiului de la fabrică a mai sosit și o ambulanță SMURD și una a Serviciului Județean Botoșani.

„Un incendiu a izbucnit în secția de finisaj din incinta unei fabrici de textile din Zona Industrială a municipiului Botoșani.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, cinci echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă, una de lucru la înălțime, o ambulanță SMURD, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Botoșani.

Pericol de propagare la acoperiș. 59 de oameni au fugit din calea flăcărilor

Incendiul din Botoșani a fost foarte aproape de a se propaga la acoperiș, având în vedere că au ars depunerile din materiale textile din tubulatura de evacuare.

ADVERTISEMENT

Din fericire, acest pericol a fost eliminat și pompierii au reușit să stingă focul.

Din fericire, oamenii care se aflau înăuntru au plecat singuri din fața flăcărilor, așa că nicio persoană nu a fost rănită.

Pagubele lăsate în urma acestui incendiu din Botoșani sunt doar de natură materială.

„La sosirea forțelor de intervenție, ardeau depunerile textile din tubulatura de evacuare, existând pericolul de propagare a flăcărilor la acoperiș.

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. 59 de lucrători s-au autoevacuat.

Nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Urmează să se stabilească de la ce a pornit incendiul”, a mai transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Botoșani.

În același timp, pompierii au mai transmis că nu se știe, deocamdată, de la ce a pornit focul. Cel mai probabil, incendiul a fost produs de  o scânteie mecanică de la motorul instalaţiei de evacuare a gazelor, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT
Tags: