News

Incendiu în București pe o suprafață de 6000 de metri pătrați. Trafic restricționat pe Splaiul Unirii

Autor: Bogdan Solomon | 30.09.2019 | 18:53
Incendiu în București pe o suprafață de 6000 de metri pătrați. Trafic restricționat pe Splaiul Unirii
Incendiu puternic în București. Traficul a fost restricționat în zona Mihai Bravu. Sursa foto: a1.ro

Un incendiu puternic de vegetație  a izbucnit în cursul zilei de luni, 30 septembrie 2019 în Capitală, provocând restricționarea traficului pe Spaliul Unirii, sensul dinspre Șoseaua Mihai Bravu către Calea Vitan. În cele din urmă, pompierii au reușit să stingă flăcările, însă, potrivit informațiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, a fost afectată o suprafață de 6.000 de metri pătrați.

Incendiul a restricționat circulația în zonă

Totodată, până la stingerea incendiului, polițiștii rutieri au restricționat traficul în zona Mihai Bravu, recomandându-le tuturor șoferilor să circule cu prudență întrucât fumul dens, vizibil de sute de metri depărtare, le-ar fi putut crea mari dificultăți.

În urma unui incendiu de vegetație, a fost restricționat traficul pe Splaiul Unirii, sensul dinspre Sos. Mihai Bravu către Calea Vitan. Solicităm conducătorilor auto sa circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri“, au transmis reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Vântul le-a dat bătăi de cap pompierilor

Din cauza vântului puternic, echipajele de pompieri deplasate la fața locului au stins flăcările cu mare dificultate. În plus, potrivit autorităților, a fost nevoia de intervenția a trei autospeciale pentru a face față mai multor focare de incendiu.

Intervenim cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată din Splaiul Unirii, dinspre Pod Mihai Bravu, spre Târgul Vitan. În sprijin a mai fost trimisă o autospecială. Din cauza vântului se intervine cu dificultate. Sunt mai multe focare de incendiu”, au declarat reprezentanții ISU București-Ilfov.

Patronul unei fabrici distruse de incendiu a primit o despăgubire uriașă

De un incendiu puternic a avut parte și patronul unei cunoscute fabrici de condimente din țară, însă despăgubirile au fost, la rândul lor, pe măsura pagubelor produse. Bărbatul a încasat de la asiguratori o sumă record, echivalentă cu aproximativ un sfert din totalul cifrei de afaceri a țării noastre pe anul 2018.

Cu 271 de angajaţi, fabrica Solina din Alba Iulia a fost mistuită de flăcări în luna februarie, pompierilor luându-le patru zile pentru a stinge incendiul. Potrivit unui anunţ al Omniasig VIG, despăpăgubirea în acest caz a fost  în valoare de peste 50 de milioane de lei, adică peste 10 milioane de euro.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!