News

Incendiu în Voluntari la un magazin. Intervin 7 autospeciale de stingere cu apă. Video

Un magazin și o casă din Voluntari au luat foc, fiind nevoie de intervenția a 7 autospeciale de pompieri pentru a interveni.
15.01.2023 | 17:37
Incendiu in Voluntari la un magazin Intervin 7 autospeciale de stingere cu apa Video
Incendiu în Voluntari. Foto: ISU Ilfov
ADVERTISEMENT

Pompierii au anunțat că la fața locului au ajuns și două ambulanțe SMURD, precum și două autospeciale SVSU.

Incendiu puternic în Voluntari

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o casa și un magazin tip parter din str. Erou Constantin Ghiță, Voluntari. Alertate 7 autospeciale de stingere cu apa și spumă, o descarcerare, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime, doua ambulante SMURD și 2 autospeciale SVSU. Incendiul se manifesta cu flacără violenta pe o suprafață de aproximativ 200mp”, a transmis ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Pompierii transmit că incendiul a fost localizat și acum se ”lucrează la lichidare”. Din fericire nu există victime.

În urmă cu trei luni, un incendiu de proporții afecta puternic două depozite din Voluntari. Oamenii erau atunci sfătuiți să stea în casă, existând un pericol real de poluare.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns atunci 20 de autospeciale ale pompierilor, fiind emis mesaj Ro-Alert pentru locuitori. În cele din urmă incendiul a fost stins, iar prefectul de Ilfov a încercat să liniștească populația.  ”În interior sunt mărfuri textile.

Nu este risc pentru locuințe, deoarece sunt departe de locul incendiului. La fața locului sunt polițiști care vor face investigații”, a transmis Simona Neculae. Informațiile de la fața locului indicau concentrații ridicate la unul dintre poluanții utilizați și exista temerea ca norul să se îndrepte spre București.

ADVERTISEMENT

În Giurgiu, un incendiu izbucnit în apropierea unui centru de vârstnici a dus la evacuarea a 28 de persoane, o femeie în vârstă de 91 de ani având nevoie să fie transportată la spital.

”În această dimineaţă, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă, pe strada Ramadan din municipiul Giurgiu. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o cisternă, o descarcerare, un echipaj SMURD şi două ambulanţe SAJ. Pompierii ajunşi la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta violent, cu degajări de fum, iar casa se afla în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice, situat pe şoseaua Sloboziei.

ADVERTISEMENT

Fumul a pătruns şi în clădirea respectivă, fiind necesară evacuarea a 28 de persoane care erau cazate în cămin şi a personalului de serviciu, ca măsură de protecţie. Acestea se aflau la parter şi la primul etaj şi au fost evacuate de pompieri în curtea căminului”, transmitea ISU Giurgiu.

ADVERTISEMENT
Tags: