News

Incendiu într-un bloc din Vaslui. Patru persoane au ajuns la spital, alte câteva zeci au fost evacuate

Un incendiu cauzat de un scurtcircuit într-un apartament din municipiul Vaslui a dus la evacuarea a 27 de persoane și transportarea la spital a patru dintre acestea
01.01.2022 | 21:17
Incendiu intrun bloc din Vaslui Patru persoane au ajuns la spital alte cateva zeci au fost evacuate
ADVERTISEMENT

Început de an nefast pentru rezidenții unui bloc din municipiul Vaslui, de pe strada Cazărmii. Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit în cazul unui incendiu pornit din unul dintre apartamente.

Primele informații oferite de către pompieri indică faptul că incendiul ar fi putut fi provocat de către un scurtcircuit produs la un router de internet folosit de către persoanele din apartament, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, a explicat faptul că în acest caz, colegii săi au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

În plus, la fața locului au fost trimise și două ambulanțe ale SMURD, una dintre acestea cu echipamentul medical necesar pentru terapia intensivă mobilă.

ADVERTISEMENT

“Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA) pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Vaslui, pe strada Cazărmii”, a declarat purtătorul de cuvânt.

O intervenție complicată

La sosirea pompierilor, casa scării era plină de gaze fierbinți și fum, ceea ce a îngreunat intervenția acestora. În plus, noxele produse de către incendiu reprezentau un pericol pentru persoanele care locuiau în bloc.

ADVERTISEMENT

Misiunea pompierilor în acest caz a avut două componente: lichidarea incendiului și evacuarea persoanelor care nu au reușit să părăsească blocul până la sosirea autospecialelor.

“La etajele trei și patru, casa scării era inundată cu fum gros și gaze fierbinți. Până la sosirea echipajelor de intervenție, zece persoane s-au autoevaluat. Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru evacuarea celorlalți locatari aflați în pericol, precum și pentru protecția apartamentelor învecinate. Pompierii au evacuat 17 persoane”, a explicat purtătorul de cuvânt.

ADVERTISEMENT

Pompierii explică faptul că patru din cele 27 de persoane evacuate din blocul afectat de flăcări au fost transportate la spital. Acestea au fost diagnosticate cu ușoare intoxicații cu fum și atacuri de panică.

Conform evaluărilor realizate de către pompieri, scurtcircuitul routerului a afectat aproximativ 150 de metri pătrați de tencuială. Incendiul a afectat palierul și două apartamente, cel din care a pornit și unul de la etajul superior.

Evaluările realizate de către pompieri arată că în timpul acestui incendiu au fost distruse piese de mobilier, textile, aparate electronice și electrocasnice.

ADVERTISEMENT
Tags: