News

Incendiu într-un spital Covid din India. Cel puțin 10 persoane au murit

26.03.2021 | 17:25
Incendiu intrun spital Covid din India Cel putin 10 persoane au murit
ADVERTISEMENT

Incendiu într-un spital Covid din India. Tragedia a avut loc într-un spațiu comericial unde era amenajat la etajul 3 un spital pentru pacienții infectați cu coronavirus. Flăcările s-au răspândit, iar 10 persoane au decedat.

Dezastrul s-a petrecut într-un mall din Mumbai, capitala financiară a țării. În unitatea sanitară se aflau 70 de pacienți. Din păcate, 10 dintre aceștia au decedat.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, celelalte persoane au fost evacuate și se află în afara pericolului. Cauzele incendiului nu au fost stabilite deocamdată.

Incendiu într-un mall din India. În interior era amenajat un spital Covid. Cel puțin 10 persoane au murit

Incendiul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în centrul comercial din zona Bhandup. Focul s-a răspândit și a cuprins spitalul de la etajul 3. În interior se aflau internați 70 de pacienți Covid-19, potrivit skynews.

ADVERTISEMENT
  • Vezi AICI imagini de la o altă tragedie petrecută astăzi. Accident feroviar în Egipt. Cel puțin 32 de morți și 66 de răniți

La începutul anului un alt dezastru s-a petrecut în India. Zece nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit la un spital. În total, 17 copii se aflau în unitatea pentru nou-născuţi de la Spitalul General Districtual din Bhandara, statul indian Maharashtra.

ADVERTISEMENT

Şapte bebeluși au murit din cauza sufocării cu fum, iar trei din cauza rănilor provocate de arsuri, a precizat atunci ministrul sănătăţii din Maharashtra, Rajesh Tope.

India este a treia cea mai afectată țară din lume de pandemie, după SUA și Brazilia

India are un bilanț total de peste 11,8 milioane de infectări și 160.985 de decese de la începutul pandemiei de Covid.

ADVERTISEMENT

S-au înregistrat 59.118 de infectări în ultimele 24 de ore, unul dintre cele mai mari bilanţuri zilnice de la 18 octombrie, potrivit unor date publicate vineri de către Ministerul indian al Sănătăţii.

Joi, 25 martie, 257 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 160.949.

ADVERTISEMENT