News

Incendii între Sinaia și Bușteni, în zona Piatra Arsă, dar și în comuna Brazi. Focul din pădure a fost stins. Update  

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au transmis că duminică a fost raportat un incendiu de vegetație între Sinaia și Bușteni, în zona Piatra Arsă.
24.07.2022 | 14:29
Incendii intre Sinaia si Busteni in zona Piatra Arsa dar si in comuna Brazi Focul din padure a fost stins Update
ISU Prahova, în alertă, după semnalarea unui incendiu între Sinaia și Bușteni. Foto: pixnio.com
ADVERTISEMENT
24-07-2022
16:37

Incendiul de la Piatra Arsă a fost stins

Incendiul din zona montană Piatra Arsă a fost lichidat după o intervenţie de mai multe ore. În continuare, la fața locului va rămâne un echipaj care are misiunea de a supraveghea zona.

”Intervenţia a fost destul de grea acţionându-se cu stingătoare, iar apa a fost transportată în recipiente de 2 tone şi sute de bidoane. 1,5 km, apa a fost transportată manual“, a scris pe Facebook primarul orașului Buşteni, Mircea Corbu.

24-07-2022
15:49

Mesaj RO-Alert din cauza incendiului izbucnit în comuna Brazi

ISU Prahova a transmis că un mesaj RO-ALERT a fost emis duminică din cauza fumului generat de incendiul raportat la incineratorul de deşeuri periculoase din comuna Brazi, în satul Negoieşti.

Incendiul se manifestă lângă deşeurile depozitate în exteriorul clădirii, pe o suprafaţă de 100 metri pătrați. De asemenea, pompierii care intervin la fața locului au spus că flăcările au afectat și interiorul clădirii.

În prim-plan este platforma incineratorului operat de Eco Burn. Conform Agerpres, societatea nu mai este în activitate și pe acea platformă au fost mai multe incendii de-a lungul timpului.

24-07-2022
12:14

ISU Prahova: Nu există posibilitatea de propagare a incendiului

Despre incendiu, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, căpitanul Ion Georgescu, a declarat: ”În jurul orei 12:10, ISU Prahova a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu în zona Piatra Arsă, din orașul Bușteni. În momentul de față avem 30 de subofițeri și 6 ofițeri care acționează la fața locului.

Incendiul a afectat 1.500 metri pătrați de vegetație uscată și doborâturi. Intervenția pompierilor este îngreunată de vântul puternic, umiditatea scăzută și terenul accidentat.

Pompierii au reușit identificarea unei surse de apă și reușesc să facă transferul de apă cu ajutorul unei autoșenilate și după aceea pe jos. Incendiul a fost localizat, fără posibilități de propagare.”

Alerta de incendiu a fost dată de câțiva turiști care au observat că în pădurea dintre Sinaia și Bușteni ieșea fum. După apelul la 112, peste 20 de pompieri au fost mobilizați pentru a interveni la fața locului, conform ziare.com.

Incendiu între Sinaia și Bușteni

De asemenea, au fost alertați și salvamontiștii din zonă. Potrivit primelor informații ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, incendiul se manifestă în zona Piatra Arsă.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Serviciul Salvamont Buşteni au declarat că ar fi vorba despre un incendiu produs deasupra carierei Piatra Arsă. Pentru moment încă nu s-a putut estima care este suprafața exactă afectată de flăcări.

Știre în curs de actualizare. Revenim curând cu informații suplimentare. Tot duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Delta” al judeţului Tulcea a transmis că aproximativ 400 de hectare de mirişte şi 600 baloţi de paie au ars într-un incendiu la Jijila.

ADVERTISEMENT

Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenţionată a focului. Salvatorii militari ai Secţiei de Pompieri Măcin au fost primii care au intervenit la fața locului.

Incendiu de vegetație uscată la Tulcea

Ei au fost alertaţi noaptea trecută despre faptul că în zona localităţii Jijila a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată. Ulterior, pentru stingerea incendiului au intervenit 16 subofiţeri cu 3 autospeciale de stingere şi SVSU Jijila.

ADVERTISEMENT

Flăcările se manifestau violent, iar vântul a suflat cu putere în timpul misiunii pompierilor. În cele din urmă, aceștia au reușit să stingă fpcul în mai puţin de 3 ore.

Altfel, amintim că 28 de pompieri români intervin alături de pompierii eleni pentru stingerea incendiilor de vegetație care afectează mai multe zone din Grecia.

ADVERTISEMENT

Pompierii greci luptau duminică pentru a controla trei incendii forestiere puternice din nordul, sudul şi estul ţării. Pe insula Lesbos, incendiul de sâmbătă a dus la evacuarea a sute de turişti şi de localnici din staţiunea Vatera și încă nu a fost stins.

ADVERTISEMENT
Tags: