News
notix pixel id

Incendiu la capela unui spital din Iași. Au intervenit trei echipaje de pompieri

Un incendiu a izbucnit la capela Spitalului Elena Doamna din Iași din cauza unei lumânări.
09.10.2021 | 14:28
Incendiu la capela unui spital din Iași. Au intervenit trei echipaje de pompieri
Incendiul din capelă a pornit de la o lumânare/ Foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Trei echipaje de la Detașamentul II de pompieri din Iași au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la capela spitalului Elena Doamna, informează Ziarul de Iași.

Se pare că focul a izbucnit din cauză că una dintre lumânările aprinse în capelă a căzut pe un material inflamabil, iar de acolo flăcările s-au extins.

Intervenția pompierilor a fost promptă astfel că incendiul a fost lichidat cu rapiditate.

Nu a fost nevoie ca personalul medical și pacienții să fie evacuate din spital, iar pagubele materiale au fost minore.

ADVERTISEMENT

Un  nou incendiu într-un spital

Precedentul incendiu care a izbucnit într-un spital a avut loc pe 1 octombrie, la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Spre deosebire de incendiul de la spitalul ieșean, cel de la Constanța a fost o tragedie de proporții soldată cu 12 morți.

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că incendiul din Constanța s-a declanșat din cauza unei nereguli la instalația de electricitate.

ADVERTISEMENT

În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța.

Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului.

ADVERTISEMENT

Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis.

Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a spus Arafat, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Vineri a mai murit unul dintre pacienții care se aflau în secția ATI în care a izbucnit incendiul. Este vorba despre o bătrână în vârstă de 80 de ani care avea coronavirus și comorbidități.

Bilanțul morților după incendiul de la ATI ajunge, așadar, la 12. De altfel, bătrâna decedată era în stare gravă încă de săptămâna trecută. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Constanța, decesul ar fi fost provocat de infecția cu SARS-CoV-2, nu din cauza rănilor suferite în  incendiu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 861. 32 pagini + SUPER CD. Doar 12 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri