News

Incendiu la hotelul Phoenicia Luxury din Mamaia. Flăcările ar fi izbucnit chiar la recepție

Un incendiu a izbucnit la hotelul Phoenicia Luxury din Mamaia. Flăcările ar fi izbucnit chiar la recepție
08.09.2021 | 08:16
Incendiu la hotelul Phoenicia Luxury din Mamaia Flacarile ar fi izbucnit chiar la receptie
ADVERTISEMENT

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au fost solicitați să intervină pentru stingerea incendiului produs în hotelul de lux din Mamaia.

Apelul la 112 a avut loc în această dimineață, jurul orei 07:20. Din primele informații, flăcările au izbuicnit la recepție.

ADVERTISEMENT

Incendiu la hotelul Phoenicia Luxury din Mamaia. Flăcările ar fi izbucnit chiar la recepție

Reprezentanții ISU Dobrogea au transmis că flăcările au fost lichidate de personalul hotelului. Nu au existat victime, nici persoane evacuate.

În ultimele zile, mai multe astfel de incidente au avut loc pe litoralul românesc. La 7 septembrie, un incendiu puternic a avut loc la un hotel din Eforie Sud.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic la un hotel, în Eforie Sud

Marți, în jurul orei 04:00, pompierii au fost solicitați să intervină la un hotel cu 44 de camere, unde izbucnise un incendiu puternic.

La fața locului au fost mobilizate patru autospeciale de stingere, două autoscări, o maşină de descarcerare, trei Smurd, două ambulanţe SAJ. În operațiune au fost implicați 40 de pompieri.

ADVERTISEMENT

Totuși, operațiunea de evacuare a oamenilor a fost una destul de dificilă, din cauza flăcărilor puternice și a degajărilor masive de fum. 16 persoane au fost preluate cu o macara de pe acoperișul clădirii.

„La momentul respectiv în hotel se aflau aproximativ 83 de persoane (79 de turişti, 4 angajaţi ai hotelului), dintre care 47 s-au autoevacuat, iar 36 au fost evacuate de către echipajele de la faţa locului. Dintre cele 36 de persoane, 16 (11 adulţi, 4 copii şi un sugar) au fost coborâte de pe acoperişul hotelului. O singură persoană care fusese intoxicată cu fum a fost transportată la spital de către un echipaj SAJ, conştientă, cooperantă,” a transmis ISU Constanţa.

ADVERTISEMENT

Trei terase din Mamaia, mistuite de flăcări

Nu este primul incident de acest fel nici în stațiunea Mamaia. La data de 4 septembrie, trei terase s-au făcut scrum, după un incendiu izbucnit în bucătăria uneia dintre ele.

Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins cu repeziciune. Au intervenit 50 de pompieri cu șase autospeciale, o descarcerare, o autoscară, un echipaj de prim ajutor și o cisternă cu zece tone de apă.

Din fericire, nu au existat victime. O singură persoană a ajuns la spital, după ce s-a înțepat într-un cui.

ADVERTISEMENT
Tags: