News

Incendiu la metrou. Plan Roșu activat în zona Piața Romană. Două persoane au ajuns la spital. Metrorex anunță o anchetă. Update

Un incendiu a avut loc marți dimineață la metrou, în Capitală. Una dintre garniturile de tren a luat foc în zona Piața Romană. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Două persoane au ajuns la spital.
24.05.2022 | 13:24
Incendiu la metrou Plan Rosu activat in zona Piata Romana Doua persoane au ajuns la spital Metrorex anunta o ancheta Update
Incident Metrou Piața Romană, București, Sursa Foto: Inquam/Octav Ganea
ADVERTISEMENT
24-05-2022
10:25

Metrorex anunță anchetarea incidentului de o comisie realizată în colaborare cu Agenţia de Investigare Feroviară Română

Reprezentanţii companiei de transport Metrorex au anunţat că defecţiunea care a generat, marţi, degajarea de fum la un tren care a plecat din Piaţa Romană spre Berceni va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română.

O reacție legată de incidentul de marți a avut și prefectul Capitalei, Toni Greblă. Acesta a spus că va fi declanșată o anchetă pentru a se determina cauza incendiului de la stația de metrou Piaţa Romană.

”Va fi făcută o anchetă pentru a determina cauza acelui incendiu şi, de asemenea, vor fi luate măsuri corespunzătoare în funcţie de concluziile anchetei. Au fost suficienţi pompieri care au ajutat de dirijarea persoanelor spre ieşirile de metrou. După părerea mea, s-a acţionat profesionist”, a afirmat Toni Greblă, prezent la faţa locului, conform Știri TVR.

24-05-2022
07:39

Posibila cauză a incendiului de la metrou: flacără la o cutie cu conductori la nivelul șinei

Orlando Șchiopu (ISUBIF), comandantul intervenției de la metrou, a vorbit despre posibila cauză care a dus la incendiul de marți dimineață de la stația din Piața Romană.

”La 8:43 am primit apelul, am activat planul roșu de intervenție. O să stabilim cauza imediat după ce evacuăm toate persoanele.

Se pare că a fost vorba de un conductor la o șină de transport. Flacăra la o cutie cu conductori la nivelul șinei”, spune reprezentantul ISU.

24-05-2022
07:31

Primăria Capitalei anunță o linie navetă care circulă între Piața Unirii și Piața Charles de Gaulle

Primăria Capitalei anunță că, în urma incidentului de la metrou, a fost pusă în funcțiune o linie navetă care circulă între Piața Unirii și Piața Charles de Gaulle.

”Am discutat cu directorii de la Societatea de Transport București – STB SA și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pt Transport Public București Ilfov și am hotărât să înființăm o linie specială STB pentru a prelua călătorii afectați de incidentul de la metrou.

Linia navetă circulă între Piața Unirii și Piața Charles de Gaulle. Mulțumesc Brigăzii Rutiere și Poliției Locale, care asigură un culoar de trafic pentru autobuzele liniei navetă”, a spus Nicușor Dan, conform G4Media.

24-05-2022
07:14

Metrorex: Circulaţia pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate, iar între stațiile Universitate şi Piaţa Victoriei nu se circulă

Metrorex a emis un nou comunicat în care prezintă situația din subteran în urma incendiului de marți dimineață. Compania de transport anunță circulaţia pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate, iar între stațiile Universitate şi Piaţa Victoriei nu se circulă.

”Ca urmare a defecţiunii tehnice cu degajare de fum din Piaţa Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituţiile abilitate pentru verificare şi acordare de sprijin în caz de nevoie.

Călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel şi deconectarea de la energia electrică a acestuia. Menţionăm că, pasagerii aflaţi în trenul defect nu au fost puşi în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situaţiei create, aceştia vor fi debarcaţi prin tunel.

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate, iar între staţiile Universitate şi Piaţa Victoriei nu se circulă”, precizează Metrorex.

24-05-2022
06:59

Raed Arafat: ”Au fost evacuați 172 de călători, iar 2 persoane au fost duse la Spitalul Floreasca”

Șeful DSU, Raed Arafat, a ajuns și el stația de metrou Piața Romană. Acesta a anunțat că un total de 172 de persoane au fost evacuate din subteran. Dintre acestea 25 au fost asistate medical, iar 2 au ajuns la Spitalul Floreasca.

”Au fost evacuate 172 de persoane și au fost asistate 25, dintre care 2 au fost duse la Spitalul Floreasca. A fost declanșat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului au ajuns echipaje de la Ambulanță, SMURD și echipaje de Terapie Intensivă Mobilă. 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Incendiu la metrou. Plan Roșu activat în zona Piața Romană. Călătorii au fost evacuați. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Incendiul este lichidat, iar garniturile urmează a fi puse în funcțiune”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

24-05-2022
06:42

Incendiul a fost stins. Operațiunea de evacuare a călătorilor aflați în vagoane, încheiată

Pompierii care au intervenit la incidentul de la metroul din Capitală au identificata sursa incendiului. În jurul orei 9:40, incendiul a fost stins, conform ISUBIF.

De asemenea, a fost încheiată operațiunea de evacuare a călătorilor aflați în vagoane.

24-05-2022
06:33

Călătorii de la stațiile Romană, Victoriei și Universitate, evacuați

ISU București-Ilfov anunță că la statia de metrou Romană se continua intervenția pentru evacuarea călătorilor, iar la stațiile Victoriei și Universitate au fost evacuați deja toți pasagerii.

”La stația de metrou Romană se continuă intervenția pentru evacuarea călătorilor. La stațiile Victoriei și Universitate au fost evacuați toți călătorii”, anunță ISUBIF.

Un incident a fost raportat marți dimineață la metroul din Capitală între stațiile Universitate și Piața Romană. ISU a activat Planul Roșu de Intervenție, după ce s-au anunțat degajări de fum.

Incendiu la metroul din Capitală. Plan roșu activat în zona Piața Romană

O garnitură de metrou ar fi luat foc, marți dimineață, între stația Piața Romana și Piața Universității din Capitală.

ADVERTISEMENT

”Degajare de fum în subteran la statia de metrou Piața Romană. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor.

A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime.

Acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori”, a anunțat ISU București – Ilfov (ISUBIF).

ADVERTISEMENT

ISUBIF: Este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou

Cei de la ISU București – Ilfov au venit cu precizări legate de incidentul de la metrou.

”În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică.

Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. Se procedează la evacuarea călătorilor din rama de metrou. Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron.

ADVERTISEMENT

Din datele furnizate nu sunt victime. A fost întreruptă alimentarea cu energie electrică.

Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona stațiilor de metrou Romană, Universitate și Piața Victoriei”.

Compania de transport Metrorex a emis, de asemenea, un comunicat în legătură cu incidentul din această dimineață.

ADVERTISEMENT

”Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni.

În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”.

ADVERTISEMENT