News

Incendiu la Ministerul Afacerilor Interne. ISU a trimis trei echipaje speciale la fața locului

22.08.2019 | 09:42
Incendiu la Ministerul Afacerilor Interne ISU a trimis trei echipaje speciale la fata locului
Incendiu la Ministerul de Interne. Sursa foto: Wikipedia

Un puternic incendiu a izbucnit la Ministerul Afacerilor Interne, într-o cameră de la etajul 6. La clădirea situată în Piața Revoluției au fost trimise trei autospeciale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Incendiul la Ministerul Afacerilor Interne în această dimineață

Fumul a fost semnalat în această dimineață în  urmă cu puțin timp, transmit televiziunile de știri. La început a intervenit pompierul de serviciu, însă, conform procedurii într-o astfel de situație acesta a trebuit să anunțe ISU București-Ilfov. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit în urma acestui incendiu.

La fața locului au fost trimise, conform ISU București-Ilfov, trei autospeciale de stingere, o autoscară, două ambulanțe și o descarcerare. Focul a fost stins repede, iar acum se investighează cauzele izbucnirii incendiului. Nu se știe deocamdată de la ce a pornit focul în biroul din sediul ministerului.

incendiu MAI
Incendiul a izbucnit în această dimineață la etajul șase al clădirii. Sursa foto: București FM

Recomandări în caz de incendiu – dacă vă aflați într-o clădire

În caz de incendiu, mai ales când vă aflați într-o clădire, este indicat să apelați la Serviciul 112, iar dacă vreți să vă salvați, flăcăriile fiind prea mari, ori să salvați o persoană aflată în același corp de clădire, puneți o cârpă umedă pe cap pentru a trece prin flăcări. Prin zonele cu foarte mult fum, este recomandat să vă deplasați târâș sau aplecați.

Dacă vi se aprinde îmbrăcămintea, cea mai mare greșeală pe care o puteți face este să fugiți. Focul se poate extinde astfel mult mai ușor. E indicat să vă puneți pe jos și să vă rostogoliți. Tot conform recomandărilor ISU, stingeți lichidele incendiare cu pământ sau nisip și ieșiți din zona incendiată în direcția din care bate vântul.

 

Tags: