News

Incendiu la o clădire de pe Calea Dorobanți. Pompierii intervin, traficul este blocat pe mai multe artere

Un incendiu puternic a izbucnit, luni dimineață, la o clădire de pe Calea Dorobanți. Pompierii intervin, iar traficul este blocat pe mai multe artere.
29.05.2023 | 08:50
Incendiu la o cladire de pe Calea Dorobanti Pompierii intervin traficul este blocat pe mai multe artere
Incendiu puternic în centrul Capitalei, pe Calea Dorobanți. Focul a cuprins mansarda unei clădiri. Sursa foto: ISU București-Ilfov
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a izbucnit, luni dimineață, la mansarda unei clădiri de pe Calea Dorobanți, din București. La fața locului au fost mobilizate mai multe autospeciale ale pompierilor care se luptă să stingă focul.

Incendiu puternic în centrul Capitalei, pe Calea Dorobanți. Focul a cuprins mansarda unei clădiri

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la mansarda unei clădiri P+1+M in Calea Dorobanți. Se observă degajare de fum la nivelul acoperișului, suprafața afectata estimată este de 400 de metri pătrați”, a transmis, luni dimineața, ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Autoritățile mai precizează că în imediata apropiere se află o clădire P+8. Astfel, se acționează pentru protejarea acesteia. Din fericire, nu s-au raportat victime. Toate persoanele s-au auto-evacuat. E vorba de 30 la număr.

Nu sunt victime. Personalul celor doua clădiri s-a evacuat. Au fost alertate 11 autospeciale de stingere”, arată sursa citată. În aceste momente, pompierii ISU anunță că echipajele ajunse la fața locului:

ADVERTISEMENT

”Acționează la exterior pe toate laturile clădirii, respectiv la interior în mansardă. Totodată, acționăm pentru îndepărtarea învelitorii din tablă pentru a realiza accesul la structura acoperișului”. 

În jurul orei 9.00, focul a fost localizat. Se mai realizează intervenții la nivelul acoperișului, întrucât există jar care se poate reaprinde. Se vor retrage din autospecialele ajunse la fața locului. Vorbim de o clădire de birouri.

ADVERTISEMENT

Traficul rutier este blocat pe mai multe artere din zona centrală a Capitalei. Au venit și o serie de recomandări pentru populație.”Având în vedere intervenția pompierilor la un incendiu situat pe Calea Dorobanți, Brigada Rutieră recomandă participanților la trafic: să evite zona; să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri; să circule cu prudență”, anunță autoritățile.

Incendiul a fost lichidat

În jurul orei 9:45, pompierii mobilizați la locul incendiului au reușit să stingă complet flăcările. ”Resursele sunt retrase în mod progresiv”, anunță reprezentanții ISU București.

ADVERTISEMENT

Pompierii mai spun că focul de luni a izbucnit la o mansardă compartimentată. Suprafața estimată este de 500 de metri pătrați. Din datele Digi24, în clădirea afectată de incendiu era sediul Transgaz.

ADVERTISEMENT