News

Incendiu la o hală din Braşov. A fost emisă o avertizare Ro-Alert

ISU Brașov a anunțat că agenții instituției, alături de echipaje din alte județe, au fost trimiși să stingă un incendiu care afectează o hală industrială din municipiul Brașov.
29.04.2022 | 21:04
Incendiu la o hala din Brasov A fost emisa o avertizare RoAlert
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a emis un avertisment Ro-Alert în cazul unui incendiu care afectează o hală industrială din municipiul Brașov.

Un incendiu de proporții

După cum au transmis reprezentanții ISU, incendiul afectează o suprafață estimată la aproximativ 2.000 de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Dată fiind amploarea incendiului, la fața locului au fost trimise trei echipaje de la ISU Brașov, două de la ISU Covasna, una de la ISU Prahova și două de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

La fața locului a fost trimisă și un echipaj SMURD. Cu toate acestea, nu exită informații care să indice faptul că există persoane rănite sau care și-au pierdut viața în urma acestui incendiu.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au transmis și un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert, persoanele care locuiesc sau doar traversează zona fiind prevenite să ia măsuri de siguranță din cauza degajărilor mari de fum.

În mediul on-line au apărut și o serie de imagini în care este surprinsă intervenția pompierilor, dar și fumul gros rezultat în urma acestui incendiu.

ADVERTISEMENT

“La fața locului echipajele operative intervin cu 7 mașini de stingere, 1 autoscară și 1 ambulanță SMURD. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, în sprijinul pompierilor brașoveni au fost dislocate 3 mașini de stingere ( 2 de la la ISUJ Covasna, 1 de la ISUJ Prahova) și 2 de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației aflate în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert. Misiunea este in dinamică”, au transmis reprezentanții ISU Brașov.

ADVERTISEMENT

Informațiile citate de presa locală și Agerpres indică faptul că incendiul a avut loc la o piață de haine second hand din cartierul Bartolomeu, aflat în nordul orașului Brașov.

“Incendiu în Bartolomeu în piaţa de haine second-hand (vizavi de Brintex). Sunt degajări mari de fum, motiv pentru care solicităm închiderea ferestrelor pentru toate locuinţele din zona respectivă”, au transmis pompierii.

ADVERTISEMENT