News

Incendiu la o primărie din Argeș. Pompierii susțin că focul ar fi fost pus intenționat

Incendiu la o primărie din Argeș. Focul ar fi fost pus intenționat, susțin pompierii, în urma analizelor făcute la fața locului. Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere.
13.12.2021 | 09:00
Incendiu la o primarie din Arges Pompierii sustin ca focul ar fi fost pus intentionat
ADVERTISEMENT

Un incendiu a pornit în această dimineață la primăria din Beleți-Negrești, o localitate din județul Argeș.

Focul a pornit în dimineața de duminică spre luni, în jurul orei 3:00, atunci fiind alertați și pompierii.

ADVERTISEMENT

Aceștia au sosit la fața locului cu 6 autospeciale pentru stins incendii, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.

De asemenea, la locul incendiului a mai sosit și o ambulanță SMURD de prim ajutor.

Incendiu la o primărie din județul Argeș. Au luat foc și două anexe

Incendiul din Argeș a izbucnit atât la sediul primăriei, cât și la două anexe ale acesteia. Din fericire, având vedere ora la care s-a produs incendiul, acolo nu se afla nimic, astfel că nu au existat victime.

ADVERTISEMENT

„În această dimineață, în jurul orei 03.00, a fost anunțat, la 112, un incendiu la Primăria Beleți-Negrești.

Mai multe autospeciale de stingere ale ISU Argeș intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a izbucnit la primărie și la două anexe ale acesteia”, a transmis ISU.

ADVERTISEMENT

Focul a fost foarte violent la primul etaj al clădirii primăriei, iar inclusiv acoperișul acesteia a fost afectat. De asemenea, și o magazie de lemne a luat foc.

În acest incendiu devastator au ars și mai multe documente, deoarece flăcările s-au extins și la anexa în care se afla arhiva primăriei.

ADVERTISEMENT

„Incendiul s-a manifestat violent la etajul 1 al primăriei și acoperișul acesteia, o magazie de lemne, o încăpere dintr-o anexă și generalizat la o altă anexă unde era arhiva primăriei și alte birouri.

În interiorul construcțiilor au ars și documente”, a transmis ISU Argeș.

Care a fost cauza incendiului

Pompierii au transmis că, cel mai probabil, cauza incendiului din noaptea de duminică spre lumi a fost o mâna criminală.

Astfel, conform acestora, cineva ar fi pus intenționat focul. La fața locului au intervenit, de asemenea, polițiștii criminaliști.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului.

La locul evenimentului este și conducerea ISU Argeș, iar intervenția este coordonată de către Inspectorul șef.

De asemenea, la locul incendiului s-au deplasat polițiștii criminaliști și comandantul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș”, a mai arătat sursa citată.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru distrugere, iar acum oamenii legii caută persoana care se face vinovată.

ADVERTISEMENT
Tags: