News

Incendiu la o școală din Botoșani. 600 de elevi au fost evacuați în urma unui scurtcircuit

Peste 600 de elevi au fost evacuați dintr-o școală din Botoșani, după ce un scurtcircuit a fost aproape de a cauzat un incendiu puternic.
14.11.2022 | 13:32
Incendiu la o scoala din Botosani 600 de elevi au fost evacuati in urma unui scurtcircuit
Incendiu la o școală din Botoșani. Foto: Realitatea Plus
ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit luni dimineață la o școală din Botoșani, fiind nevoie de evacuarea a peste 600 de elevi.

Incendiu la o școală din Botoșani

Din fericire nimeni nu a fost în pericol, pentru că incendiul nu s-a extins. Totul ar fi izbucnit de la un proiector aflat sub tensiune, potrivit Realitatea.

ADVERTISEMENT

Lampa de iluminat dintr-un grup sanitar, situat la etajul I al Școlii Generale nr. 14 din municipiul Botoșani a fost cauza acestui incident. O îngrijitoare a simțit miros de fum și a dat alarma, astfel că elevii au fost evacuați de către profesori.

La fața locului au răspuns apelului la 112 patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, precum și două ambulanțe SAJ.

ADVERTISEMENT

”Aceștia au constatat că ardea o lampă de iluminat dintr-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat.Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. La fața locului au ajuns prefectul județului, Sorin Cornilă, inspectorul șef al ISU Botoșani și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani”, au transmis autoritățile.

Pompierii au anunțat că școala are autorizație de securitate la incendiu, însă au dispus o verificare suplimentară a instalației electrice și a modului în care a au fost efectuate reviziile tehnice periodice.

ADVERTISEMENT

Aflat la fața locului, prefectul le-a transmis pompierilor: ”După ora 14:00 trebuie să faceți o evaluare a instalației electrice. Ar trebui să închideți perioada următoare acest etaj și dacă într-adevăr problemele sunt la instalația electrică și nu de la corpurile care s-au aprins trebuie să încercați să faceți rost de fonduri și să începeți schimbarea instalației electrice de la etajul acesta care rămâne închis”.

”A fost un scurtcircuit la instalația electrică, sistemele de siguranță din unitatea de învățământ și-au făcut treaba, au declanșat alarma, au fost evacuate în siguranță cadrele didactice și elevii.

ADVERTISEMENT

Mulțumim lui Dumnezeu că nu sunt victime, acum se face constatarea la ceea ce s-a întâmplat și ce măsuri vom lua în continuare”, a explicat la rândul său inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.

ADVERTISEMENT
Tags: