News

Incendiu la o școală din Neamț. Flăcările au afectat cancelaria unității. Cauza izbucnirii focului

Incendiu raportat în noaptea de vineri spre sâmbătă în județul Neamț. O școală a luat foc, cea mai afectată fiind cancelaria.
10.07.2021 | 15:26
Incendiu la o scoala din Neamt Flacarile au afectat cancelaria unitatii Cauza izbucnirii focului
ADVERTISEMENT

Un incendiu a avut loc la o oră după miezul nopții la școala generală din localitatea Stânca, judeţul Neamţ. Focul a fost observat de un vecin care imediat a alertat pompierii.

Incendiul a afectat cel mai mult zona cancelariei, având degajări mari de fum. Pompierii anunță ca posibilă cauză a evenimentului un scurt-circuit electric.

ADVERTISEMENT

Școală din județul Neamț, cuprinsă de flăcări. Pagube importante raportate după incendiu

Potrivit presei locale, incendiul din Neamț a fost raportat în jurul orei 1.30. Focul a izbucnit la Școala Gimnazială Stânca, ce aparține de Liceul Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig.

Un localnic din apropierea școlii a observat focul și a alertat pompierii.

Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari din cadrul SVSU Pipirig care au reușit să limiteze focul din cancelarie, unde ardea cu fum gros.

ADVERTISEMENT

Ulterior, au ajuns și două echipaje de pompieri militari de la Detașamentul Târgu Neamț cu două autospeciale și un echipaj SMURD. Incendiul a fost stins rapid și au fost aerisite sălile de clasă în care a pătruns fumul.

”Au ars obiecte de mobilier, aproximativ 2 mp de parchet și s-au deteriorat pereții din mai multe săli de clasă din cauza fumului degajat. Cu ajutorul echipamentelor specifice a fost evacuat fumul din interiorul clădirii.

ADVERTISEMENT

Cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric (corp de iluminat lăsat sub tensiune)”, a declarat lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț, conform Zch.ro.

Incendiul de la școala din Neamț nu a afectat documente din unitate

Reprezentanții unității școlare spun că incendiul de noaptea trecută a produs doar pagube materiale. Niciun document important, în speță cataloagele elevilor, nu a fost afectat de flăcări.

ADVERTISEMENT

”A fost o plafonieră care a căzut și s-a produs scurtcircuitul, dar din fericire nu au fost distruse cataloage sau alte documente școlare, acestea se află la sediul liceului.

Sălile de clasă au fost lăsate cu ușile deschise fiindcă ne pregătim de igienizare”, a spus Prof. Elisabeta Grămadă, directoarea Liceului Tehnologic ”Ion Creangă”, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: