News

Incendiu la o școală din Vrancea. Zeci de persoane au fost evacuate

29.03.2021 | 12:56
Incendiu la o scoala din Vrancea Zeci de persoane au fost evacuate
ADVERTISEMENT

Un incendiu s-a produs, luni dimineață, la o anexă a Școlii Gimnaziale din comuna Mera, județul Vrancea. Potrivit autorităților, chiar dacă flăcările nu s-au extins la sălile de clasă, au fost evacuate toate persoanele care se aflau în interiorul unității de învățământ.

Este vorba despre aproximativ 30 de elevi, 16 cadre didactice și personalul auxiliar. La fața locului au intervenit patru echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs incendiul. Din primele informații, coșul de evacuare a fumului nu ar fi fost izolat termic față de materialele combustibile.

Incendiu la o școală din Mera, județul Vrancea

Luni, 29 martie, în jurul orei 08:45, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța izbucnirea unui incendiu la o anexă a Școlii Gimnaziale din satul Roșioara, comuna Mera.

ADVERTISEMENT

Spre locul indicat s-au deplasat, în cel mai scurt timp, 4 echipaje de la Detașamentul de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și 1 ambulanță SMURD.

În cooperare a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Odobești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

ADVERTISEMENT

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul ardea mocnit în jurul coșului de evacuare a fumului. Echipajele de stingere au acționat cu profesionalism și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproximativ 15 minute.

În urma evenimentului au ars circa 3 mp din izolația exterioară a anexei unde funcționa centrala termică, alimentată cu lemne. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile.

ADVERTISEMENT

Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați 30 de copii, iar alte 16 persoane, reprezentând cadre didactice și personal auxiliar s-au autoevacuat. Din fericire, în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea.

ADVERTISEMENT