News

Incendiu la Palatul Regal din Capitală. Peste 150 de persoane au fost evacuate

Un incendiu a fost raportat duminică după amiază la Palatul Regal din București. Din locație au fost evacuate 150 de persoane.
20.11.2022 | 15:44
Incendiu la Palatul Regal din Capitala Peste 150 de persoane au fost evacuate
Incendiu la Palatul Regal din Capitală. Intervenție de urgență a pompierilor ISU București. Sursa foto: ISU Bucureș-Ilfov / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alertă în Capitală. Pompierii din cadrul ISU București – Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un etaj al Palatului Regal.

Incendiu la Palatul Regal din Capitală. Intervenție de urgență a pompierilor ISU București

Din primele informații, incendiul raportat la Palatul Regal s-a manifestat la nivelul plafonului etajului 2. Suprafața afectată este de aproximativ 70 mp.

ADVERTISEMENT

Se pare că mai multe persoane s-ar fi aflat în locație în timpul izbucnirii flăcărilor.

Pentru siguranță, din clădire au fost evacuate circa 150 de persoane. Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a mai precizat că nu au fost raportate victime.

”În urmă cu scurt timp am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la Palatul Regal, la nivelul plafonului etajului 2.

ADVERTISEMENT

Suprafaţa afectată este de aproximativ 70 mp. Din clădire au fost evacuate 150 de persoane. Nu sunt victime.

În acest moment incendiul este stins, se fac verificări”, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă București – Ilfov, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Ce se găsește la etajul 2 la Palatul Regal din Capitală

Palatul Regal este o clădire monumentală din București, situată pe Calea Victoriei, în Piața Palatului.

Clădirea, care simbolizează centrul puterii monarhice din România, reprezintă principala reședință regală din Capitală.

ADVERTISEMENT

Până pe 24 august 1944, palatul a fost folosit pentru găzduirea activităților oficiale ale Familiei Regale a României. La acea dată, clădirea a fost bombardată și a rămas nelocuibilă până în momentul plecării Regelui Mihai I în exilul său forțat.

La etajul al 2-a al Palatului Regal din Capitală, unde s-a raportat incendiul, se află Expoziţia de Artă Europeană. Aici se mai găsesc lambriuri, pilaștrii şi arce oarbe, precum şi plafoane cu nişe false, grinzi și casete iluminatoare.

Din fericire, nicio operă de artă nu a avut de suferit în urma incendiului de duminică.

În trecut, acest etaj mai cuprindea apartamentul domnitorului, compus din 6 încăperi, apartamentul doamnei, cu 4 încăperi, apartamentul de mare recepţiune care cuprindea 4 saloane, Sala Tronului şi apartamentul suitei cu camere.

ADVERTISEMENT