News

Incendiu la Școala Romano-Catolică din Târgu Mureș. Pompierii au evacuat 77 de elevi

26.09.2019 | 14:24
Incendiu la Scoala RomanoCatolica din Targu Mures Pompierii au evacuat 77 de elevi

Un incendiu care a izbucnit la subsolul Școlii Romano-Catolice din Târgu Mureș a dus la evacuarea a 77 de elevi, cadre didactice și angajați care lucrau la cantina instituției. Nicio persoană nu a fost rănită în incendiul produs în dimineața aceasta.

77 de elevi au fost evacuați dintr-o școală din Târgu Mureș după ce a izbucnit un incendiu

Angajații care pregăteau mâncarea la cantina Școlii Romano-Catolice din Târgu Mureș au încercat că stingă un incendiu după ce grătarul pe care îl foloseau pentru gătit a luat foc. Angajații cantinei nu au făcut față incendiului și fumului care era de nesuportat. Incendiul a luat repede amploare și au fost chemate echipajele ISU Mureș.

În urma incendiului care a izbucnit în dimineața zilei de joi, 26 septembrie, nu au fost raportate victime. Incendiul de la subsolul școlii a fost stins de pompieri și nu s-a extins și la etajele superioare ale instituției. Cei 77 de elevi, cadre didactice și angajații cantinei au fost evacuați de pompieri, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş Cristian Virag, scrie Agerpres.

Focul a fost stins de pompieri
Incendiul a pornit de la un grătar aflat în cantina școlii. Sursa foto: b1.ro

Incendiu puternic la un bloc din Târgu-Mureș. O femeie are arsuri grave

Un incendiu puternic s-a produs în data de 15 august 2019 într-un bloc de apartamente din Târgu Mureș. Flăcările au izbucnit în apartamentul unei femei în vârstă de 60 de ani situat la etajul patru al imobilului. Bătrâna se afla în locuință în momentul în care a izbucnit incendiul care se pare că s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Femeia a observat destul de târziu focul care i-a mistuit apartamentul suferind arsuri destul de grave. Ulterior, bătrâna a fost transportată de spital. Vecinii au fost evacuați din cauza fumului dens, dar și flăcărilor uriașe. O persoană imobilizată la pat care locuia cu un etaj mai jos decât bătrâna a fost evacuată.

„A fost o intervenție foarte dificilă pentru că atât temperaturile exterioare erau mari, iar în apartament temperaturile erau foarte foarte mari. Fără aparate de respirat nu se putea intra nici în scara scării”, a declarat comandantul Pompieri Târgu Mureș Gagyi Mihai.