News

Incendiu la secția ATI a unui spital din Târgu Mureș. În salon se aflau 6 pacienți

04.12.2020 | 09:02
Incendiu la sectia ATI a unui spital din Targu Mures In salon se aflau 6 pacienti
ADVERTISEMENT

Incendiu la secția ATI a Spitalului Medicală III din Târgu-Mureș, într-un salon în care se aflau 6 pacienți.

Conform stiripesurse, o priză a luat foc vineri, 4 decembrie, incendiul fiind stins înainte de sosirea pompierilor.

ADVERTISEMENT

„Incendiul a fost lichidat de către personalul propriu până la sosirea forțelor de intervenție”, a anunțat, vineri dimineață, ISU Mureș.

Incendiu la secția ATI a Spitalului Medicală III din Târgu Mureș

ISU Mureș a precizat că e vorba de Spitalul Medicală III de pe strada Gheorghe Marinescu.

Din fericire, nu au existat victime în urma acestui incendiu. „Doar pacientul care era în apropierea prizei a trebuit să fie mutat. Nu sunt alte probleme”, menționează ISU Mureș.

ADVERTISEMENT

Un eveniment asemănător a avut loc în 22 noiembrie la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Atunci a fost nevoie de evacuarea a 3 bolnavi din salonul cu pricina.

La ora 6:43 în această dimineață, ISU Cluj a fost alertat prin apelul unic de urgență 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. A intervenit detașamentul 1 de pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD.

ADVERTISEMENT

Incendiul s-a manifestat în toaleta Secției de Boli Interne de la etajul 1, a ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. Pompierii militari au localizat incendiul în aproximativ un minut de la sosirea la locul evenimentului, respectiv ora 6:49 de minute.

În urma incendiului a fost inundat cu fum etajul 1 al corpului Interne. 3 pacienți au fost evacuați iar alții au fost relocați în saloane de către personalul medical. Din informațiile pe care le avem, rezultă că ar fi fost un număr de 11 pacienți pe acea secție. Nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incendiu”, a transmis ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Desigur, cel mai nefericit eveniment rămâne cel din 14 noiembrie, când secția ATI a spitalului din Piatra Neamț a ars, ucigând 10 oameni.

 

ADVERTISEMENT
Tags: