News

Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Starea pacienților evacuați. Update

21.04.2021 | 14:20
Incendiu la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Slatina Starea pacientilor evacuati Update
ADVERTISEMENT

Un incendiu s-a produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Incendiul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter și etaj 1. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție, iar incendiul a fost lichidat și nu au fost semnalate victime.

Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina. Starea pacienților evacuați

UPDATE, ora 14.20 / Autoritățile au transmis cele mai recente date referitoare la starea pacienților evacuați în urma incendiul care s-a manifestat la izolatorul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, situația celor 36 de pacienți se prezintă astfel:

  • 8 pacienți au fost evaluați medical și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina, intoxicați cu fum
  • 24 de pacienți au fost relocați după cum urmează: 8 pacienți la fosta Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina și 16 pacienți la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci
  • 4 pacienți au fost externați

UPDATE, ora 13.20 / În urma incendiului produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, autoritățile au deschis o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați. Numărul de telefon este 0722359050, anunță ISU Olt.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 13.00 / Din primele informații, 22 pacienți vor fi relocați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alți 8 pacienți vor fi relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina, precizează ISU Olt.


Până la acest moment, au fost evacuate 36 persoane, dintre care 6 persoane au fost intoxicate cu fum și sunt transportate la UPU. Se continuă operațiunile de căutare, informează reprezentanții ISU Olt.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, pentru gestionarea incendiului acționează:

ISU OT: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ;

ISU DJ: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil;

ISU TR: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD;

ISU VL: 2 ambulanțe SMURD.