ADVERTISEMENT
News

Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. A fost activat Planul Roșu

Autor: Georgiana Dicu | 02.01.2021 | 08:18
Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. A fost activat Planul Roșu
Incendiu la secția de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. A fost activat Planul Roșu Foto: mesageruldeneamt.ro

Planul Roșu de intervenție a fost activat în județul Neamț ca urmare a izbucnirii unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman.

ADVERTISEMENT

Potrivit Inspectoratului pentri Situații de Urgență, cauza probabilă pentru declanșarea incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

17 pacienți au fost evacuați, doi pacienți, un medic și un infirmier au fost duși la Centrul de Primiri Urgențe Roman cu ușoare intoxicații cu monoxid de carbon.

ADVERTISEMENT

Planul Roșu, activat în județul Neamț

Un incendiu s-a produs în această noapte la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. Potrivit ISU, cauza probabilă este fumatul în locuri nepermise. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

Potrivit aceleiași surse, incendiul s-a manifestat într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatură din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1.

ADVERTISEMENT
Foto: mesageruldeneamt.ro

„Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței. La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu patru autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD (2 EPA și 1 TIM) și voluntari din cadrul SVSU Roman.
Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatură din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1. Etajul clădirii era inundat de fum”, informează comunicatul ISU, citat de Mesagerul de Neamț.

Autoritățile mai precizează că până la sosirea echipelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul spitalului, iar pompierii au evacuat încă 10 pacienți.

ADVERTISEMENT
Foto: mesageruldeneamt.ro

Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la CPU Roman de către ambulanțele SMURD. Acestia au suferit ușoare intoxicații cu monoxid de carbon.

Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie “Sf Nicolae” Roman  din municipiul Roman, iar alți opt au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!