News

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Craiova. Trei cadre medicale au sărit de la etaj și au fracturi

08.03.2021 | 21:50
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Craiova Trei cadre medicale au sarit de la etaj si au fracturi
ADVERTISEMENT

Un incendiu a izbucnit luni seară în clădirea Spitalului de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, după ce au sărit de la etaj.

Din primele informații oferite de pompieri, niciun pacient nu ar fi fost rănit. Cadrele medicale care au suferit răni au fost transportate la Spitalul de Urgență Craiova.

ADVERTISEMENT

ISU Dolj anunță că victimele au suferit fracturi după ce, panicându-se, au sărit de la etajul 1 al unității medicale. În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Craiova. Trei cadre medicale au suferit fracturi

Incendiul produs la Spitalul de Psihiatrie Craiova a fost lichidat de pompieri, însă în urma sa au rămas trei cadre medicale rănite. Șeful ISU Dolj a anunțat, la Digi24, că medicii au sărit de la etajul 1, panicați de o posibilă amploare a evenimentului.

ADVERTISEMENT

Victimele au suferit traumatisme la membrele inferioare în urma căderii. Acestea sunt conștiente și au fost transportate la spital. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient.

”Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fața locului au fost trimise doua subunități de intervenție, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare grea și o ambulanță tip B.

ADVERTISEMENT

La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsiți 18 pacienți și 8 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, au precizat reprezentanții ISU Dolj.

Reacția oficială a Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a emis un comunicat în care oferă detalii legate de incendiul de la Craiova. Focul a fost stins rapid de pompieri, iar victimele, conștiente, au ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

”Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs în această seară la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19), aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova:

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat.

În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital.

În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii”, anunță Ministerul.

ADVERTISEMENT