News

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia. 41 de persoane au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit marți dimineață în jurul orei 7:00, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, după ce un pacient a dat foc unei saltele cu o brichetă.
23.11.2021 | 08:14
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gataia 41 de persoane au fost evacuate
ADVERTISEMENT

În urma incendiului, 41 de persoane au fost evacuate: pacienti, personal medical și personal auxiliar. Pacientul era internat într-un salon la parterul unității medicale din județul Timiș și se ia în calcul că ar fi făcut rost de brichetă pe fereastră, de la alti colegi de ai săi. Nu au fost victime.

La ora 7:17 s-a anunțat incediul printr-un apel la 112, informează presa locală banatulmeu.ro. La fața locului s-au deplasat de îndată echipaje de salvare, fiind activat la 7:20 Planul Roșu de Intervenție.

ADVERTISEMENT

S-a activat Planul Roșu de Intervenție

Au intervenit de urgență 48 de pompieri cu: cinci autospeciale de stingere, un spital mobil, două autoscări mecanice, două autospeciale de transport personal și victime multiple.

De asemenea, au intervenit și șapte echipaje SMURD cu două autospeciale de primă intervenție și comandă.

ADVERTISEMENT

Incendiul era stins în momentul sosirii echipajelor de salvare

“Ajunși la fața locului, incendiul nu se mai manifesta cu flacără deschisă, erau doar degajări de fum. Din pavilion au fost evacuate 41 de persoane.

Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. În urma cercetărilor de la fața locului, echipajele au constatat că incendiul s-a manifestat la o saltea dintr-un salon izolator”, au transmis reprezentanții ISU Timiș.

ADVERTISEMENT

Incendiul ar fi fost stins rapid de către cadrele medicale înainte de sosirea pompierilor.

”Avem un pacient la izolator care a cerut unui alt coleg o brichetă, și cu bricheta a dat foc la saltea. Nu s-a întâmplat nimic.

Infirmierele au scos toți pacienții și s-a stins imediat fumul. Pacienții stăteau afară, erau ieșiți la țigară și a cerut pe geam, și i-au dat. E un salon la parter”, a declarat la Antena 3, Diana Bucure Sas, director îngrijiri medicale a Spitalului de Psihiatrie

ADVERTISEMENT

Pompierii au cercetat atent zona pentru a vedea dacă totul este în regulă.

 ”În acest moment, nu mai există pericole. Pompierii efectuează cercetări pentru a identifica cauza producerii incendiului”, au mai transmis reprezentanții ISU Timiș.

Este al doilea incendiu din acest an la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia

La începutul acestui an a mai avut loc un incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, pornit de la o țigară. Un pacient a insistat să fumeze în salonul unde era internat și a scăpat scrum pe salteaua patului.

”Incendiul a pornit de la un pacient care fuma cu testare pozitivă și nu au voie să iasă din salon, era sub supravegherea infirmierei și asistentei de serviciu, care i-au aprins țigara, nu i-au lăsat bricheta și au mers să îi golească toaleta, că au toalete separate fiecare pacient, mobile”, declara la acea vreme, Diana Bucure Sas, director îngrijiri.

Scrumul de țigară de pe saltea a provocat un incendiu la care a fost necesară intervenția pompierilor.

”Au fost alertate 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autoscări mecanice, o autospecială de decontaminare CBRN, un spital mobil.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire”, a declarat și Dan Viorel Ionuț, ISU Timiș.

ADVERTISEMENT