News

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Vulcan, din Brașov. Au fost evacuați 150 de pacienți

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Vulcan, din Brașov. La fața locului s-a deplasat și o autospecială de salvare de la înălțime.
11.09.2021 | 21:52
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Vulcan din Brasov Au fost evacuati 150 de pacienti
Incendiu într-un hotel din Focșani. Un bărbat a fost găsit mort în camera sa. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Situație alarmantă sâmbătă seară la Spitalul de Psihiatrie Vulcan. Aproximativ 150 de pacienți au fost evacuați după ce a izbucnit un incendiu.

Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit la o ghenă de aerisire a spitalului din județul Brașov.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat patru autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de salvare de la înălțime, un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD, conform Antena 3.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Vulcan, din Brașov. Nu s-au înregistrat victime

Incendiul de la Spitalul de Psihiatrie Vulcan a fost sesizat în jurul orei 19:57. Din fericire, în urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime.

ADVERTISEMENT

Incendiul se manifesta pe o ghenă de aerisire, cu ardere mocnită și a fost lichidat în scurt timp, au transmis reprezentanții ISU Brașov.

”Când au ajuns forțele de intervenție, toți pacienții din spital erau evacuați, aproximativ 150 de persoane.

ADVERTISEMENT

Au ars materiale textile pe o suprafață de aproximativ 3 metri pătrați”, a precizat ISU Brașov.

În urmă cu o săptămână, un alt spital de psihiatrie, cel din Arad, a avut parte de câteva momente de coșmar. Incendiul s-a pornit după ce un pacient a dat foc unui salon.

ADVERTISEMENT

Medicii au fost cei care au sunat la numărul de urgență. Aceștia au solicitat ajutorul pompierilor la primele ore ale dimineții.

Trei pacienți și trei cadre medicale au fost duse la UPU Arad, după ce s-au intoxicat cu fum.

Incendiu la un alt spital de psihiatrie O persoană a dat foc intenționat

”O parte a pacienţilor, aproximativ 15 persoane, s-au autoevacuat. Pompierii Detaşamentului Arad au evacuat alţi 6 pacienţi şi 3 cadre medicale.

Echipajul SMURD TIM a evaluat persoanele evacuate din care 6 au fost transportate la UPU Arad (3 pacienţi şi 3 cadre medicale), toţi în stare bună cu uşoară intoxicaţie cu fum”, a transmis ISU Arad.

ADVERTISEMENT
Tags: