News

Incendiu la Spitalul Judeţean Brăila, stins rapid de personalul medical. Un pacient a dat foc unui cearşaf în salon

Un pacient al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a încercat, în noaptea de miercuri spre joi, să incendieze salonul unde era internat. El a dat foc unui cearşaf, dar incendiul a fost stins repede.
09.12.2021 | 15:00
Incendiu la Spitalul Judetean Braila stins rapid de personalul medical Un pacient a dat foc unui cearsaf in salon
Un pacient a încercat să incendieze salonul din Spitalul Județean Brăila în care era internat. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean (SJU) Brăila, pacientul, consumator de alcool, a intrat în sevraj și a incendiat un cearşaf de pe patul salonului în care era internat.

Bărbatul a folosit o brichetă pe care o avea la el. Pacientul era supravegheat, fiind agitat, astfel că personalul medical a reușit să observe că acesta a dat foc cearșafului cu o brichetă.

ADVERTISEMENT

Angajații au stins repede focul, fără a mai fi necesară intervenţia pompierilor.

După acest incident, pacientul a fost transferat de la Spitalul Judeţean la Spitalul de Psihiatrie.

Risc major în cazul unui incendiu la secția ATI

Un incendiu la spitalul județean brăilean s-ar transforma rapid într-o tragedie de proporții. Ușile de la secţia de Terapie Intensivă unde sunt trataţi bolnavii de COVID sunt cu 10 centimetri mai înguste decât paturile, iar în cazul unei evacuări de urgenţă, singura soluţie este ca pacientul să fie aşezat pe o targă, la un loc cu tubul de oxigen şi stativul.

ADVERTISEMENT

Potrivit informaţiilor făcute publice în noiembrie de prefectul Florin-Sergiu Dobrescu. situația a fost semnalată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila.

“În urma controalelor efectuate de ISU, s-a găsit această neregulă, uşa mai îngustă decât patul din salon. ISU a solicitat managementului Spitalului Judeţean rezolvarea acestei situaţii, găsirea unei soluţii de remediere. Spre surprinderea mea, ISU a primit un răspuns de la Spitalul Judeţean prin care i se spune că s-a remediat această problemă prin folosirea unei tărgi cu lăţimea de 60 de centimetri, pe care poate fi aşezat un bolnav, un tub de oxigen şi stativul. De asemenea, managementul Spitalului Judeţean a comunicat că sunt în curs de achiziţionare a încă două tărgi. Vă pot spune că ISU nu agreează această idee cu targa“, a declarat prefectul judeţului Brăila, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Florin-Sergiu Dobrescu a precizat că secţia de Terapie Intensivă a SJU Brăila are aviz de securitate la incendiu emis în februarie 2021.

„Doamne fereşte să nu se întâmple nimic“

După primul val al pandemiei, secția ATI COVID a funcționat în secția nouă de terapie intensivă pentru copii. Ușile au fost construite pe măsura paturilor minorilor, iar atunci când s-a înființat secția, paturile pentru adulți au fost înclinate și introduse în secție. În cazul unui incendiu, paturile nu ar putea fi scoase de pe ușă cu tot cu pacienți, avertizează pompierii.

ADVERTISEMENT

Conducerea spitalului a cumpărat o targă cu o lățime de 60 de centimetri care să încapă pe ușa salonului de terapie intensivă și intenționează să mai cumpere două tărgi de acest gen.

ISU Brăila nu acceptă, însă, această soluție și a somat conducerea spitalului să găsească rapid un spațiu adecvat pentru secția de ATI COVID.

„Eu cred că o variantă ar fi, dacă secţia ATI se mai goleşte, şi vom avea unu-doi pacienţi, să modificăm structura uşilor, să se poată ieşi cu targa de adulţi. Acum e complicat să intrăm acolo, pentru că deranjăm pacienţii şi stăm cu inima cât un purice, Doamne fereşte să nu se întâmple nimic“, a declarat prefectul luna trecută.

ADVERTISEMENT
Tags: