News

Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Timiș. ISU a demarat o investigație la fața locului

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la secția de ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Timiș. Din fericire, acesta a fost anihilat rapid de angajații instituției medicale.
30.04.2022 | 18:52
Incendiu la Spitalul Judetean de Urgenta Timis ISU a demarat o investigatie la fata locului
O saltea a luat foc la Spitalul Județean Timiș. Focul a fost stins înainte să se extindă / Foto: ISU Timiș
ADVERTISEMENT

Focul a amenințat din nou un spital românesc, însă de data aceasta, incendiul a fost stins înainte să se extindă. O saltea a luat foc pe un coridor al secției de ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Timiș, sâmbătă, conform ISU Timiș. Flăcările nu au apucat să se extindă, ele fiind stinse de paznicul și electricianul de serviciu. Aceștia au scos salteaua din interiorul spitalului și au stins-o în curtea imobilului.

Nimeni nu a sunat la 112 să reclame incendiul

De asemenea, incendiul de la Spitalul județean de Urgență Timiș a fost semnalat și prin instalația de detecție, semnalizare și avertizare (IDSAI).

ADVERTISEMENT

În urma flăcărilor care s-au ridicat până aproape de tavan, a fost afectată zugrăveala de pe un perete și un corp de iluminat.

ISU Timiș a anunțat că nu au existat apeluri telefonice referitoare la acest incident, însă la fața locului s-a deplasat o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și 3 ofițeri, în vederea unei recunoașteri pe teren.

ADVERTISEMENT

Al doilea incendiu în spitale, doar luna aceasta

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spun că vor demara un control referitor la respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor.

Este al doilea incendiu de mici dimensiuni izbucnit într-un spital românesc în luna aprilie. În urmă cu două săptămâni, un incendiu s-a produs la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul spitalului Bagdasar Arseni din București. Șapte pacienți și personalul medical au ieșit din clădire înainte de sosirea pompierilor, care au intervenit cu 13 autospeciale și au stins focul.

ADVERTISEMENT

Lista neagră a spitalelor arse în ultimul an și jumătate

Sistemul medical românesc și-a trecut, însă, în ”palmares” cel puțin 15 incendii în ultimul an și jumătate.

Cele mai grave au fost cele de la: Constanța (1 octombrie 2021) – în care și-au pierdut viața 9 persoane, de la Matei Balș, București (29 ianuarie 2021) – 3 pacienți găsiți carbonizați și Piatra Neamț (14 noiembrie 2020) – 10 bolnavi internați la secția ATI au murit.

ADVERTISEMENT

Pe 2 ianuarie 2022, un alt incendiu a izbucnit la Spitalul Vechi din Satu Mare, la secția de medicină internă. Se pare că flăcările ar fi pornit de la un pacient care a fumat, și s-au extins într-o zonă de birouri unde au ars mai multe documente și dosare. Incendiul fusese deja stins de angajații spitalului, în momentul în care pompierii au ajuns la fața locului.

ADVERTISEMENT