News

Incendiu la Spitalul Municipal Dej. Focul a izbucnit în curtea unităţii medicale

10.03.2021 | 13:54
Incendiu la Spitalul Municipal Dej Focul a izbucnit in curtea unitatii medicale
ADVERTISEMENT

Miercuri dimineaţă a izbucnit un incendiu în curtea Spitalului Municipal Dej. Problemele au apărut la un panou electric, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

“Două autospeciale au fost alertate în această dimineaţă, în jurul orei 7,50, ca urmare a aprinderii unor elemente din tabloul pentru siguranţe, situat în incinta unui post de transformare a energiei electrice din curtea Spitalului Municipal Dej”, se arată într-o informare a ISU Cluj, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru pacienţi sau personalul unităţii sanitare.

O nouă zi, un nou incendiu în spitalele din România. Ce s-a întâmplat la Dej

”Pompierii sosiţi la faţa locului au găsit o masă din materiale plastice care ardea în incinta respectivă şi câteva elemente ale tabloului de siguranţă topite. 

mediat s-a întrerupt alimentarea cu energie a punctului de transformare şi s-a acţionat cu stingătoare cu pulbere în interiorul incintei pentru stingerea flăcărilor, iar concomitent s-au pregătit linii de furtun de la autospeciale, pentru a proteja vecinătăţile punctului de transformare”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

“Din cercetările preliminare a rezultat că evenimentul s-a produs în urma unei defecţiuni a elementelor din instalaţiile punctului de transformare”, se mai menţionează în informare.

Spitalul are în continuare curent electric în zona unde sunt internați pacienți. Se pare că alimentarea cu energie electrică a fost sistată parțial în zona administrativă și în policlinica spitalului, conform Europafm.

ADVERTISEMENT

Un alt incendiu a izbucnit, miercuri, 10 martie, la o hală de depozitare a unor produse inflamabile (uleiuri, vopseluri, diluanţi). Hala este situată în localitatea prahoveană Floreşti.

Potrivit ISU Prahova, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi, dar cu flacără deschisă ardea pe 500 metri pătraţi, conform Agerpres. Au fost mobilizate patru maşini de stingere, o autoscară, o ambulanţă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Ulterior, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu alte 2 maşini de stingere În zonă au fost aduși 28 de pompieri.

ADVERTISEMENT
Tags: