News

Incendiu la Spitalul pentru copii Marie Curie, în miez de noapte. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale

La Spitalul pentru copii Marie Curie a avut loc un incendiu, în miez de noapte. Patru autospeciale ale pompierilor au fost trimise la fața locului.
30.08.2021 | 08:46
Incendiu la Spitalul pentru copii Marie Curie in miez de noapte Pompierii au intervenit cu patru autospeciale
ADVERTISEMENT

A fost alertă noaptea trecută în Capitală. În jurul orei 02:00 s-a produs un incendiu într-un magazin de la intrarea în incinta Spitalul Clinic de Urgență Marie Curie.

Se pare că o priză a luat loc. Pompierii au trimis patru echipaje la fața locului, scrie Antena 3.

ADVERTISEMENT

Incendiu la Spitalul pentru copii Marie Curie, în miez de noapte. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale

Din fericire, nu au existat victime, iar totul s-a redus la o sperietură. Flăcările au fost stinse înainte ca pompierii să ajungă la fața locului.

Cu mai puțin de o săptămână în urmă, planul roșu de intervenție a fost activat, după ce un apel la 112 anunța un incendiu la același spital. Alarma a fost una falsă.

ADVERTISEMENT

ISU a transmis că persoana care a sunat la 112 a confundat fumul produs în urma unei acțiuni de deratizare cu un incendiu. Resursele alocate intervenției au fost retrase.

Nu mai puțin de 15 autospeciale fuseseră trimise la fața locului. Raed Arafat a explicat că nu poate fi nimeni amendat, apelul la 112 nu a fost făcut cu rea intenție.

ADVERTISEMENT

„S-au trimis toate forţele posibile, a fost declanşat planul roşu, a fost pregătită şi o echipă medicală. Nu ai pe cine amenda şi de ce, persoana care a sunat i s-a părut că e un incendiu şi a sunat, nu e rea voinţă, nu a vrut să pună forţele la test,” a explicat acesta.

Autoritățile, în alertă după mai multe incendii în spitale

În ultimul an, mai multe astfel de incidente au avut loc în unitățile sanitare din țara noastră. Două dintre ele s-au transformat în adevărate tragedii.

ADVERTISEMENT

Amintim evenimentul tragic de la Piatra Neamț. În data de 14 noiembrie 2020, secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a fost mistuită de flăcări.

Bilanțul victimelor a fost ridicat, zece oamenii și-au pierdut viața. Mai multe persoane au fost rănite, printre care și medicul de gardă. Acesta a fost transferat în Belgia, pentru tratament.

A doua tragedie a avut loc chiar în Capitală. La 29 ianuarie, în pavilionul 5 al Institutul „Matei Balș” din București a izbucnit un incendiu. 20 oameni au decedat în urma incendiului. Ulterior, s-au produs și alte decese, din cauza complicațiilor suferite din cauza flăcărilor sau transferului.

ADVERTISEMENT
Tags: