News

Incendiu la un bloc de pe Şoseaua Olteniţei, în zona Popeşti-Leordeni. A fost emis mesaj Ro-Alert VIDEO

Mari degajări de fum pe șoseaua Olteniței, în zona Popești-Leordeni, din cauza unui incendiu la mansarda unui bloc. A fost emis mesaj Ro-Alert. Nu sunt persoane rănite
07.08.2022 | 16:41
Incendiu la un bloc de pe Soseaua Oltenitei in zona PopestiLeordeni A fost emis mesaj RoAlert VIDEO
Incendiul s-a extins extrem de repede din cauza vântului puternic. Sursa foto: ISU București-Ilfov
ADVERTISEMENT

Un mesaj Ro-Alert, emis duminică, avertizează oamenii să ocolească sau să evite zona șoselei Oltenița în zona Popești-Leordeni din cauza unor mari degajări de fum.

Incendiu la mansarda unui bloc

Oamenii au fost avertizați printr-un mesaj Ro-Alert cu privire la mari degajări de fum în zona Popești-Leordeni. Fumul a venit de la un incendiu ce a cuprins mansarda unui bloc din zona Metropolitan Residence.

ADVERTISEMENT

ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că un incendiu a izbucnit la mansarda unui bloc din Popeşti Leordeni, cu o degajare mare de fum la nivelul întregului acoperiş, iar suprafaţa afectată fiind de circa 700 de metri pătraţi.

Pompierii au intervenit în forță, cu 14 autospeciale şi trei autoscări, fiind la faţa locului şi două echipaje de descarcerare dar şi patru echipaje SMURD.

ADVERTISEMENT

„Arde cu flacără deschisă și cu degajări mari de fum la nivelul întregului acoperiș. Suprafața afectată în acest moment este de aproximativ 700 de metri pătrați. La fața locului acționează nu mai puțin de 14 autospeciale cu apă și spuma ale ISU BIF, 3 autoscări, două echipaje de descarcerare și patru ambulante SMURD.

Din cauza degajărilor mari de fum și a norului toxic, a fost transmis mesaj prin sistemul RoAlert pentru informarea populației”, se arată într-un comunicat de presă emis de ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Proprietarii blocului s-au auto-evacuat

Un reprezentant al ISU București-Ilfov, citat de Digi24, a transmis că locatarii blocului unde a izbucnit incendiul s-au auto-evacuat, astfel neînregistrându-se victime.

Acesta a precizat că pompierii au folosit apă dintr-un hidrant din zonă și de la o piscină din apropierea blocului. Totuși, pompierii au susținut că intervenția a fost una dificilă din cauza vântului puternic care a întețit focul.

ADVERTISEMENT

„Din fericire, până în acest moment nu sunt persoane rănite. Misiunea pompierilor este una extrem de dificilă din cauza vântului foarte puternic ce întețește flacăra”, se mai arată în comunicatul de presă al ISU București.

ADVERTISEMENT