News

Incendiu la un centru de încărcare butelii din Prahova. Două persoane cu arsuri grave. Polițiștii au deschis dosar penal

Un băiat de 17 ani are arsuri pe 92% din corp, iar un bărbat de 52 de ani are arsuri pe 30% din suprafața corporală.
24.07.2021 | 19:39
Incendiu la un centru de încărcare butelii din Prahova. Două persoane cu arsuri grave. Polițiștii au deschis dosar penal
Incendiu la un centru de încărcare butelii din Prahova. Două persoane cu arsuri grave. Polițiștii au deschis dosar penal Foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT
24-07-2021
18:23

Incendiul a fost lichidat

Incendiul care a izbucnit, sâmbătă după-amiază, la un centru de încărcare butelii din localitatea Fântânele a fost lichidat, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Potrivit sursei citate, în incendiu au ars o semiremorcă încărcată cu saci de ciment, un cap tractor, un camion de 6 tone, 20 de recipiente de 1.000 litri combustibili, un sediu de firmă de aproximativ 80 mp, locuinţa particulară învecinată, 60 mp, stâlpi electrici, 15 metri liniari gard şi pomi fructiferi.

Cei doi bărbați au fost răniți în incendiul izbucnit, sâmbătă după-amiază, la un centru de încărcare butelii în localitatea prahoveană Fântânele.

Incendiu la un centru de încărcare butelii din Prahova. Două persoane cu arsuri grave. Polițiștii au deschis dosar penal

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, un băiat de 17 ani are arsuri pe 92% din suprafaţa corporală, iar un bărbat de 52 de ani are arsuri pe 30% din corp, la nivelul mâinilor şi picioarelor.

ADVERTISEMENT

Ambele victime au fost transportate de urgenţă la spital.

Potrivit aceleiași surse, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere şi vătămare corporală, ambele infracţiuni din culpă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a mai menţionat că incendiul, care se manifestă violent, a cuprins cu repeziciune o construcţie şi mai multe autoturisme.

ADVERTISEMENT

“La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent şi generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 1.500 mp cuprinzând 2 cisterne GPL, 20 de cuburi de carburant, un cap tractor, un autoturism.

Totodată, a fost afectată întreaga locuinţă şi anexele pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătrați”, arată sursa citată.

Incendiul este localizat. Zona este în prezent izolată, neexistând pericolul ca incendiul să se propage și la alte construcții din vecinătate.

ADVERTISEMENT

Pentru stingerea incendiului şi acordarea de ajutor medical victimelor, la faţa locului au fost mobilizate nouă autospeciale de stingere, două containere multirisc, o descarcerare grea, o ambulanţă SMURD şi trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă cu 51 pompieri, a mai precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova.

Incendiu și la Spitalul Județean de Urgență Constanța

Un incendiu a izbucnit la Spitalul Județean de Urgență din Constanța. Flăcările au cuprins, sâmbătă, Secţia Chirurgie Cardiovasculară, situată la etajul patru al instituției medicale.

Un bloc operator de 40 de metri pătrați a luat foc. În interior se aflau patru persoane. Toți oamenii au reușit să iasă înainte de sosirea echipajelor de salvare.

ADVERTISEMENT

Flăcările au fost stinse de echipele de la Serviciul Privat de Situații de Urgenţă. Din primele informații, flăcările au fost cauzate de scurt circuit electric la dezumidificator.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri