News

Incendiu la un hotel din Căciulata! 70 de persoane s-au autoevacuat. VIDEO

18.05.2019 | 15:54
Nu a existat nicio victimă în urma incendiului de la Căciulata. Sursă foto - captură clip video
ADVERTISEMENT

Incendiu la un hotel din Căciulata! Au fost adevărate clipe de groază pentru turiștii unui hotel din Călimănești. Astfel, un foc a izbucnit într-una din camerele de la etajul 7 al imobilului. Oamenii au sesizat imediat fumul care ieșea pe sub ușă și personalul a declanșat alarma de incendiu. Nu mai puțin de 70 de oameni s-au autoevacuat. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, focul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la cablul televizorului din cameră.

Incendiu la un hotel din Căciulata!

Din fericire, în încăpere nu se afla nimeni în momentul în care a izbucnit incendiul și nu au existat victime. De remarcat că focul a fost lichidat după aproximativ o oră de pompierii care au ajuns imediat la hotel. Aceștia au venit cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările și au luat imediat primele măsuri. „La faţa locului s-au deplasat patru autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

ADVERTISEMENT

Nu sunt victime în urma incendiului, nu se afla nicio persoană în cameră, cauza probabila fiind televizorul din cameră. S-a evacuat tot etajul, se acţionează pentru lichidare de către ISU”, a declarat Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea. De remarcat că hotelul care a luat foc dispune de mai multe etaje şi include 244 de camere duble şi nouă garsoniere.

Turism în Călimănești – Căciulata

De remarcat că stațiunea Călimănești – Căciulata este deschisă în tot cursul anului. Primele pavilioane pentru cura de apă minerală datează din anul 1910. În prezent, stațiunea Calimănești-Căciulata dispune de instalații pentru băi calde în cadă sau bazin cu apă minerală, electrohidroterapie și kinetoterapie, aerosoli și inhalații, bazine descoperite cu apă termală sulfuroasă, izvoare de apă minerală pentru cură internă, săli de gimnastică medicală, saună și bazine de înot situate pe malul râului Olt.

ADVERTISEMENT

În zonă se află mai multe hoteluri, pensiuni și vile, acestea fiind destul de căutate de turiști. De altfel, Călimănești – Căciulata a cunoscut în ultima perioadă o creștere a numărului de turiști, aceștia fiind mult mai interesați de o vacanță în stațiune.

 

Tags: